Guvernul a aprobat, miercuri, negocierea şi semnarea Programului Interreg IPA România-Serbia 2021-2027 şi a scrisorii de angajament, în vederea transmiterii spre negociere către Comisia Europeană. Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, ministrul Cseke Attila a fost mandatat să realizeze eventualele modificări solicitate în urma procesului de negociere cu Comisia Europeană.

MDLPA: Programul Interreg IPA România-Serbia 2021-2027 a fost aprobat de Guvern

De asemenea, Executivul a aprobat şi lista instituţiilor române care vor face parte din Comitetul de Monitorizare al viitorului Program. După aprobarea programului de către Comisia Europeană, Comitetul de Monitorizare va aproba documentele necesare lansării primului apel pentru propuneri de proiecte, precizează sursa citată.

Conform MDLPA, România este Autoritate de Management pentru Programul Interreg IPA România-Serbia 2021-2027, care va avea un buget total de 87.725.681 euro şi va finanţa proiecte privind protecţia mediului şi adaptările la schimbările climatice, sănătate şi educaţie, turism şi cultură, respectiv managementul frontierei.

Finanţarea pentru aceste proiecte va fi de 85% din Instrumentul de Asistenţă pentru Preaderare (IPA III), 13% - cofinanţare naţională, asigurată de către statul român, iar 2% - contribuţie proprie a beneficiarilor români. Beneficiarii sârbi vor asigura cofinanţarea de 15% integral din contribuţia proprie, mai arată sursa citată.

Retail jobs

Programul va cuprinde trei judeţe din România - Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi - şi şase districte din Serbia - Severno Banatski, Srednje Banatski, Juzno Banatski, Branicevski, Borski şi Podunavski.

MDLPA a organizat, începând cu luna octombrie 2019, consultări cu actorii-cheie implicaţi în acest program şi a postat pe site-ul www.romania-serbia.net, pentru consultare publică, toate documentele aferente procesului de programare, în vederea asigurării unui cadru transparent de colaborare instituţională, mai precizează sursa citată. AGERPRES.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio, apoi a intrat „în pâine”, cu un program full-time, la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. De atunci și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 Februarie 2022 - 02 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.