Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, luni, un mesaj de felicitare preşedintelui Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, cu prilejul realegerii în funcţie, în care arată că în actualul context de securitate este importantă acţiunea solidară prin întărirea securităţii aliate şi prin sprijinirea eforturilor diplomatice susţinute în direcţia dezescaladării situaţiei.
 

"Realegerea dumneavoastră este expresia încrederii societăţii germane că veţi continua să reprezentaţi, ca şi până acum, un pol de echilibru, dedicat valorilor europene şi euroatlantice, care sunt esenţiale în perioada dificilă pe care o traversăm", spune şeful statului în mesaj.

El subliniază că "soliditatea relaţiilor excelente" dintre România şi Germania, care au caracter strategic, s-a consolidat în ultimii ani.

"Acestea sunt potenţate de dialogul politic bilateral frecvent şi substanţial, de relaţiile economice puternice şi de puntea trainică de legătură dintre ţările noastre reprezentată de comunitatea românească din Germania şi de minoritatea germană din România", afirmă preşedintele Iohannis.

Şeful statului arată că anul acesta se marchează cea de-a 30-a aniversare a semnării Tratatului dintre România şi Republica Federală Germania privind cooperarea prietenească şi parteneriatul în Europa, precizând că este un moment propice pentru a conferi un nou impuls dialogului politic şi sectorial bilateral şi o vizibilitate crescută relaţiei româno-germane.

De asemenea, preşedintele Iohannis face referire şi la actualul context de securitate.

"În contextul actual de securitate, cu impact negativ la nivel european şi euroatlantic, este important să acţionăm solidar, prin întărirea securităţii aliate şi, totodată, prin sprijinirea eforturilor diplomatice susţinute în direcţia dezescaladării situaţiei. Dincolo de aceste provocări, este important să continuăm să promovăm o abordare bazată de unitate şi convergenţă, la nivel comunitar, pentru a reuşi să consolidăm proiectul european. Am convingerea că România şi Germania pot contribui împreună, de o manieră substanţială, la acest demers", conchide şeful statului.

Citeste si:
Prețul Daciei Spring, redus cu 10.000 de euro în Germania. Pornește...
Prețul Daciei Spring, redus...

Duminică, preşedintele Germaniei, social-democratul Frank-Walter Steinmeier, a fost reales pentru al doilea mandat de cinci ani în această funcţie reprezentativă. AGERPRES


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Februarie 2022 - 11 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.