Ludovic Orban a cerut guvernului „să anuleze restricţiile impuse prin starea de alertă, odată cu depăşirea valului 5" al pandemiei de COVID-19.  Mesajul integral al deputatului. 

Deputatul Ludovic Orban cere eliminarea restricțiilor odată cu depășirea valului 5

„Tot mai multe ţări decid sau sunt pe cale să decidă anularea măsurilor de protecţie sanitară care restrâng drepturile şi libertăţile cetăţenilor lor. E momentul ca şi România să facă acelaşi lucru. Libertatea presupune şi responsabilitate individuală. E momentul ca Guvernul să îşi arate încrederea în cetăţenii noştri, în responsabilitatea lor şi să anuleze restricţiile impuse prin starea de alertă, odată cu depăşirea valului 5", a scris Orban, luni, pe pagina sa de Facebook.

El a adăugat că "au trecut doi ani (...) cu măsuri de restricţie, cu campanii de informare sau de dezinformare, cu încercări mai mult sau mai puţin reuşite de oprire a transmiterii virusului, cu încercări de găsire de vaccinuri, de tratamente".

„E timpul să revenim la o viaţă normală. Să tratăm virusul ca pe orice alt virus. Deja cunoaştem aproape tot ce este de cunoscut despre COVID-19. Ştim cum se transmite. Ştim cum să ne protejăm. Ştim ce riscuri prezintă. Putem să ne vaccinăm gratuit. Putem să ne întărim sistemul imunitar dacă nu vrem să ne vaccinăm. Deja este o problemă a fiecăruia dintre noi cum ne raportăm la virus", a mai scris fostul lider al liberalilor.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Februarie 2022 - 02 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.