Premierul Nicolae Ciucă a declarat, vineri, că reforma pensiilor este un obiectiv important, menţionând că aceasta trebuie făcută astfel încât "românii să beneficieze, după o viaţă de muncă, de un venit care să le permită să ducă un trai decent".

"Reforma pensiilor este un obiectiv cât se poate de important şi trebuie să vă împărtăşesc că la nivelul Guvernului atenţia trebuie să se concentreze astfel încât românii să beneficieze după o viaţă de muncă de un venit care să le permită să ducă un trai decent", a afirmat premierul, la o conferinţă comună cu secretarul general al OCDE, Mathias Cormann.

Ciucă a menţionat că reforma pensiilor este o ţintă din Planul Naţional de Rezilienţă şi Redresare.

"Ieri a fost prima întrunire a Comitetului interinstituţional pentru PNRR, unul dintre primele subiecte care au fost discutate a fost reforma pensiilor, ca atare este o ţintă din PNRR, intră în ansamblul de reforme pe care Guvernul trebuie să le facă astfel încât să poată să atragă banii pe care îi avem la dispoziţie prin acest program, deci vom continua să acordăm toată atenţia necesară astfel încât această reformă să se îndeplinească", a adăugat premierul, răspunzând unei întrebări pe această temă.

Secretarul general al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), Mathias Cormann, efectuează, vineri, o vizită oficială la Bucureşti. Secretarul general al OCDE a participat la evenimentul de lansare a studiului "Economic Survey of Romania". AGERPRES


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Ianuarie 2022 - 01 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.