George Simion, copreședintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), a fost stropit cu cerneală pe obraz de unul dintre participanții la manifestările organizate de grupul politic, luni, în Piața Unirii din Iași, cu prilejul Zilei Unirii.

George Simion, stropit cu cerneală la Iași

În imagini se observă cum un bărbat se apropie de George Simion, în timp ce acesta discută cu oamenii, și îl stropește cu cerneală. Tânărul, destul de bine camuflat, a vrut să se facă rapid nevăzut, însă a fost reperat imediat de reprezentanții AUR, care au început să-l îmbrâncească.

„Prinde-l, mă!", "Ia uite, domnule, nu se poate aşa ceva", "Nesimţiţi", "Oamenii lui Chirica", au spus oamenii din jurul lui George Simion discutând.

Oficialul a continuat să interacționeze cu oamenii după incident: „Noi, românii, nu ne temem de nimeni în afară de bunul Dumnezeu. Noi nu ne temem, nu suntem cu bodyguarzi, cu SPP-işti, noi suntem cu poporul român”.

Doi soți au fost audiați în acest caz

Făptașul a fost scos din mulțime de forțele de ordine și a fost audiat de polițiști. Copreședintele AUR susține că vrea ca tânărul să nu fie amendat.

„Eram în Hora Unirii, iar un individ a venit şi a aruncat cu ceva albastru spre mine. Nu mă tem, mă tem doar de Dumnezeu, suntem în mijlocul oamenilor, pot să arunce cu ce vor. În ultimii 30 de ani politicienii s-au temut de popor, nu trebuie să se teamă.

Nu ştiu de ce a aruncat, nu mi-a zis nimic. Asta nu e motiv să ne strice sărbătoarea. Rog Poliţia să nu îl amendeze pe individ, e o sărbătoare naţională. Dacă aşa a vrut el să facă, noi îl iubim. Nu voi depune plângere penală”, a declarat George Simion.

Jandarmeria Iași a transmis că două persoane au fost implicate în incidentul din Piața Unirii. Acestea au fost duse la Secția 3 de Poliție. Ar fi vorba despre doi soți, bărbatul fiind cel care a aruncat cu substanța albastră către George Simion.

Citeste si:
Alegeri prezidenţiale 2024. Cine va candida pentru funcţia de...
Alegeri prezidenţiale 2024....

„În jurul orei 10.25, asupra unuia dintre participanţii prezenţi în Piata Unirii din Iaşi, la o manifestare publică nedeclarată, a fost aruncată o substanţă lichidă de culoare albastră. În acest caz, două persoane au fost identificate şi extrase din mulţime de către Poliţia Locală a Municipiului Iaşi şi au fost preluaţi de Secţia 3 Poliţie a Municipiului”, au transmis reprezentanţii Jandarmeriei Iaşi.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 Ianuarie 2022 - 09 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.