Preşedintele Senatului, liderul liberal Florin Cîţu, a declarat marţi seara că premierul Nicolae Ciucă i-a transmis că a trimis teza sa de doctorat, spre verificare, către o comisie care să ateste că nu este plagiat.
 

"Astăzi, domnul premier a fost în şedinţa Biroului Executiv al PNL şi singur a luat cuvântul şi a prezentat situaţia. Mi-a spus că a trimis lucrarea spre verificare, din proprie iniţiativă, către o comisie care să ateste faptul că nu este plagiat", a precizat Cîţu, la postul de televiziune Digi 24.

Întrebat dacă această problemă nu este o vulnerabilitate pentru PNL, Cîţu a răspuns negativ, însă a subliniat că este datoria lui Nicolae Ciucă să clarifice "foarte rapid" acest subiect.

Premierul Nicolae Ciucă a solicitat analizarea lucrării sale de doctorat, susţinută în 2003, intitulată "Dimensiunea angajării armatei României în operaţiuni întrunite multinaţionale", de către Comisia de etică a Universităţii Naţionale de Apărare (UNAp), instituţia organizatoare de studii de doctorat în care s-a susţinut teza.

Potrivit premierului, alegerea tematicii tezei de doctorat s-a bazat predominant pe experienţa personală acumulată în misiunile internaţionale la care a participat nemijlocit, individual sau împreună cu Batalionul 26 Infanterie: misiunea ONU de menţinere a păcii din Angola (1996-1997), misiunea NATO din cadrul rezervei strategice a SACEUR pentru Balcanii de Vest (2000-2001) şi misiunea de tip coaliţie din Afganistan (2002).

Într-o anchetă publicată de pressone.ro se susţine că teza lui Nicolae Ciucă, în baza căreia a devenit doctor în ştiinţe militare în 2003, include conţinut plagiat în cel puţin 42 de pagini din totalul de 138. AGERPRES


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Ianuarie 2022 - 09 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.