Europenii au pierdut un lider dedicat valorilor democratice şi un constructor devotat al Europei Unite, a scris premierul Nicolae Ciucă, marţi, pe pagina sa de Twitter.

„În numele meu şi al Guvernului transmit sincere condoleanţe familiei preşedintelui Parlamentului European, omului politic şi jurnalistului David Sassoli", a scris şeful Executivului de la Bucureşti.

Preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, a murit în noaptea de luni spre marţi, la vârsta de 65 de ani. AGERPRES.

Detalii despre decesul președintelui Parlamentului European David Sassoli

Preşedintele Parlamentul European David Sassoli a încetat din viaţă, marţi, la ora 01:15, la vârsta de 65 de ani. Luni, Parlamentul European a confirmat că acesta a fost internat pe 26 decembrie „din cauza unei complicații grave ca urmare a unei disfuncții a sistemului imunitar”.

După ce a contractat o pneumonie în septembrie anul trecut, David Sassoli a petrecut peste două luni în țara natală pentru a se recupera. După un timp, a revenit la activitatea politică. În data de 26 decembrie a fost internat din nou, lucru făcut public două săptămâni mai târziu, când purtătorul lui de cuvânt a anunțat anularea tuturor evenimentelor sale publice.

Retail jobs

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio, apoi a intrat „în pâine”, cu un program full-time, la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. De atunci și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Ianuarie 2022 - 09 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.