Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat luni, la Târgovişte, că proiecte de infrastructură de mai mică amploare, precum centuri ocolitoare, vor fi descentralizate către autorităţile locale.

"În acest moment, CNAIR are foarte multe proiecte în desfăşurare şi atunci avem situaţii în care termenele sunt incredibil de lungi, chiar pentru lucrări simple, şi CNAIR este sufocat de proiecte de acest tip. Şi atunci, am luat decizia de a descentraliza aceste proiecte de mai mică amploare, să fie implementate de autorităţile locale, iar ministerul, într-un final, să plătească toate aceste lucrări", a precizat Sorin Grindeanu într-o conferinţă de presă.

În discuţie au fost centurile ocolitoare Târgovişte (inelul doi), Pucioasa-Fieni şi Găeşti.

"Am transmis înştiinţări către consiliul judeţean în urmă cu două săptămâni, nu numai la Dâmboviţa, ci peste tot, Dâmboviţa cred că e primul judeţ care a dat hotărârile de consiliu necesare, urmează să facem consiliu de administraţie la nivel de CNAIR ca să putem parcurge toţi aceşti paşi. Apoi consiliul judeţean devine titular de proiect, ţine toate fazele până la finalizare. Ministerul Transporturilor este pe post de plătitor, sigur, având nişte puncte de control pe parcursul derulării proiectului", a afirmat Grindeanu.

Ministrul apreciază această descentralizare drept o soluţie foarte bună pentru derularea mai rapidă a lucrărilor de infrastructură de mai mică amploare.

"Cred că este o soluţie foarte bună, nu doar în Dâmboviţa, ci în toată ţara, pentru că autorităţile locale au un interes mult mai mare de a face aceste lucrări decât cele centrale şi pot verifica toţi termenii contractului, inclusiv cei care ţin de durată", a mai spus Grindeanu.

La sediul Consiliului Judeţean Dâmboviţa, ministrul Transporturilor a avut o întâlnire cu primari din judeţ, conducerea CJ Dâmboviţa, parlamentari de Dâmboviţa. La întâlnire a participat şi conducerea CNAIR. AGERPRES


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Decembrie 2021 - 09 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.