Obligativitatea certificatului verde la locul de muncă a fost anulată după doar 24 de ore de către Coaliția de la guvernare, după o întâlnire de taină care a avut loc la Cotroceni. Președintele Klaus Iohannis nu ar fi fost de acord cu articolul și ar fi considerat că nu e constituțională suspendarea contractului de muncă în lipsa vaccinării sau testării împotriva COVID-19.

Obligativitatea certificatului verde la locul de muncă, anulată!

Liderii politici s-au răzgândit. Certificatul verde care urma să devină obligatoriu la muncă, atât la stat, cât și la privat, nu mai e obligatoriu. Dacă e opțional, nu mai are sens introducerea măsurii. Înainte de întâlnirea de la Cotroceni, și șefii PNL, PSD și UDMR lăsau de înțeles că lucrurile nu sunt stabilite.

„Nu am avut discuţii cu preţedintele în ceea ce priveşte acest certificat”, a spus Marcel Ciolacu.

„Da, am fost la președintele Klaus Iohannis”, a declarat Kelemen Hunor.

„Haideţi să vedem forma finală şi până atunci nu are sens să discutăm, trebuie să fie constituţional acest proiect. Există certificatul verde, el se foloseşte atunci cand mergeţi la mall, la restaurante”, a completat Florin Cîțu.

Articolul care nu ar fi fost pe placul preşedintelui se referea la trimiterea acasă, fără bani, a angajaţilor care refuzau vaccinarea sau testarea. (3) Suspendarea constatată în condiţiile alin.(1) încetează la data la care persoana prezintă certificatul electronic COVID-19, dar nu mai devreme de 15 zile de la data la care s-a dispus suspendarea.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Decembrie 2021 - 10 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.