Mai mulți susținători și parlamentari AUR protestează marți dimineață, în fața Palatului Parlamentului, față de certificatul verde COVID-19 și a restricțiilor impuse în contextul pandemiei. 

Protest la Palatul Parlamentului, susținut de AUR

Un protest are loc, marţi, la Palatul Parlamentului, atât la Camera Deputaţilor cât şi la Senat, la intrările oficiale. Traficul este restricționat pe Bd. Libertății și pe Bd. Națiunile Unite.

Manifestația a fost promovată pe Facebook de AUR. Copreședintele formațiunii, George Simion, a declarat într-o intervenție live că sunt așteptați zeci de mii de români, din toată țara, la acest protest și că mulți sunt acum pe drum.

Oamenii strigă „Libertate”, „Venim peste voi”, „Jos criminalii”. Majoritatea poartă steaguri și cer ca certificatul verde să nu fie introdus.

Fațada intrării de la Camera Deputaților, acoperită de un banner pe care scrie „Libertate fără certificate”

George Simion a declarat că toate intrările de la Camera Deputaților sunt blocate de protestatari, iar pe fațada intrării de la Cameră a fost așezat un banner cu mesajul „Libertate fără certificate”.

„Să vedem cum vor vota aceşti deputaţi, trebuie să vină de la ora 10.00 aici”, a spus el.

„Vom spune de la tribuna Parlamentului să respingă certificatul verde. (..) Acum e momentul să blocăm această prostie de certificat şi restricţii inumane”, a mai afirmat George Simion.

Jandarmii și polițiștii supraveghează acțiunea

Brigada Rutieră a dispus restricționarea traficului rutier pe Bd. Națiunilor Unite, segmentul de drum cuprins între str. B.P.Hașdeu și Bd. Libertății, precum și pe banda I de circulație de pe Calea 13 Septembrie dinspre Bd. Libertății către Hotel Marriot.

Autoritățile cer conducătorilor auto să circule cu prudență, să păstreze o distanță suficientă pentru a putea frâna în condiții de siguranță, să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate și să respecte semnalele și indicațiile polițiştilor rutieri.

Citeste si:
Efectele economice ale războiului din Israel. Violențele vor...
Efectele economice ale...

Pietonilor le indică să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă doar prin locurile special amenajate și la culoarea verde a semaforului electric, după ce s-au asigurat temeinic, iar conducătorii de vehicule le-au înțeles intenţia de a traversa.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Decembrie 2021 - 11 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.