USR cere partidelor din coaliţia de guvernare să nu modifice "peste noapte" Codul fiscal şi să respecte promisiunea făcută de a nu introduce taxe noi, dar şi angajamentul asumat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

"USR solicită Guvernului PSD-PNL-UDMR să nu adopte proiectul de OUG prin care vrea să modifice peste noapte Codul fiscal, sub pretextul aplicării unei reforme agreate cu Comisia Europeană în cadrul PNRR, când termenul stabilit în planul de redresare pentru schimbări treptate era 2023 - 2025", a transmis, joi, USR, printr-un comunicat transmis AGERPRES.

Potrivit USR, astfel de modificări ale regimului fiscal precum cea pe care o au "în plan" aceste partide, "care, nu de mult, promiteau că nu vor introduce taxe noi", trebuie făcute treptat şi printr-o consultare reală şi transparentă a reprezentanţilor mediului de afaceri, pentru a identifica cele mai bune măsuri.

"Mediul de afaceri are nevoie de predictibilitate, nu de modificări fiscale de pe o zi pe alta şi fără o consultare transparentă în prealabil şi exact acesta este unul dintre angajamentele principale pe care România şi le-a luat în faţa Comisiei Europene prin PNRR: să asigure o politică fiscală predictibilă. (...) În condiţiile în care pandemia i-a afectat cel mai tare pe micii antreprenori, Guvernul nu va reuşi decât să distrugă microîntreprinderile printr-o astfel de taxare suplimentară, introdusă brusc şi fără să ţină cont de cerinţele mediului de afaceri", a completat USR. AGERPRES.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 Decembrie 2021 - 09 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.