Este frig în Parlament, se plâng politicienii, care stau în birouri îmbrăcați ca afară. Cei mai descurcăreți au făcut rost de aeroterme sau calorifere electrice pentru că temperaturile au scăzut sub zece grade Celsius. Alții, în schimb, au apelat la tehnici de yoga pentru a supraviețui la muncă. Întrebat de ce parlamentarii dârdâie în Casa Poporului, președintele Senatului, Florin Cîțu, a afirmat că situația este generată de problema furnizării agentului termic în Capitală.

Politicienii stau în frig în Parlament. Fiecare face față cum poate situației

În Parlament sunt acum 50 de aeroterme care consumă enorm. Într-o oră, una înghite energie cât 150 de televizoare. Așa se face că luna trecută factura a ajuns la aproape un milion de lei, căldura costând 50 de mii de lei. Cel mai frig, spune administratorul Palatului Parlamentului, este în sala de plen a Camerei Deputaților, dat fiind că are un volum considerabil și suprafețe vitrate mari.

Chiar dacă liderii politici se plâng de frig, nimeni nu pare să aibă o rezolvare. Problema pleacă de la sistemul centralizat de încălzire al Capitalei, căci conductele sunt vechi și cedează frecvent, pentru că au fost înlocuite doar parțial în ultimii 20 de ani. Între timp, aleșii fac față situației așa cum pot. Senatorul AUR Mircea Dăneasa a declarat că face yoga atunci când îl ia frigul.

„O modalitate de a-mi regla temperatura internă în mod propriu și fac anumite exerciții pentru a nu mă lăsa învins de ce se întâmplă termic în jurul meu”, a afirmat Mircea Dăneasa.

Alții umblă îmbrăcați ca afară. „Este frig, dar am luat o haină mai groasă, suntem în mișcare, de la o comisie la alta. Îi frig, dar și acasă mai facem economie”, a spus Călin Matieș, senator PSD.

„Am fost pe fir să vedem de unde vine problema”

„Stăm fresh. Am întrebat din prima zi care este situaţia, mi s-a spus că, în Parlamentul României, căldura vine de la Camera Deputaţilor, acolo este centrul de comandă. Am întrebat la Camera Deputaţilor şi mi s-a spus că, de fapt, nu este nici acolo problemă, ci este la Primăria Bucureşti. Nu este furnizată căldura în parametri normali şi de aceea suntem în această situaţie”, a declarat Florin Cîțu.

Citeste si:
Criza energetică are un singur vinovat, susțin politicienii români:...
Criza energetică are un...

Președintele Senatului susține că nu este vorba despre problema subvențiilor pentru căldură: „”Dacă era aşa simplu, doar din subvenţii se rezolva totul”. „Încercaţi să vorbiţi cu experţii şi cu primarul Bucureştiului, noi toţi constatăm situaţia şi am fost pe fir să vedem de unde vine problema”, a completat oficialul, specificând că a vorbit cu primarul general despre căldură.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Decembrie 2021 - 02 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.