Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a anunţat miercuri că în cadrul coaliţiei de guvernare s-a convenit asupra formei finale a Ordonanţei referitoare la PNRR, arătând că aceasta va prevedea posibilitatea ca Agenţiile de Dezvoltare Regională să fie implicate în derularea de proiecte din educaţie, sănătate şi reformă socială.
 

"S-a discutat de ordonanţa pe PNRR şi acolo s-a ajuns la o formă finală - decizia politică, tehnic se va discuta -, o formă finală în care pentru câteva sectoare vor putea să fie folosite şi ADR-urile - educaţie, sănătate şi reformă socială. (...) Aceste autorităţi regionale pot să fie implicate în derularea de proiecte din aceste sectoare din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă", a spus Cîţu, la Parlament, după şedinţa coaliţiei.

El a arătat că nu s-a discutat despre proiectul de buget pentru anul viitor.

"Despre buget nu am discutat. (Ministrul Finanţelor - n.r.) a fost acolo pentru că este coiniţiator al ordonanţei de implementare a PNRR", a afirmat Florin Cîţu.

Liderul PNL a precizat că nu s-a discutat nici despre taxa de solidaritate şi nici despre certificatul COVID.

Retail jobs

"S-a discutat puţin despre guvernare, dar aşteptăm cu toţii, luni, forma bugetului pentru a ne uita pe ea să vedem cum mergem mai departe", a mai spus el.

Întrebat dacă există posibilitatea unei schimbări în ceea ce priveşte impozitarea IMM-urilor, Cîţu a răspuns: "Nu în acest moment".

El a susţinut că nu s-a discutat nici despre ajutorul financiar de 1.200 de lei care ar urma să fie acordat pensionarilor cu pensii mai mici de 1.600 de lei. Florin Cîţu şi-a exprimat speranţa că acest ajutor va fi acordat, aşa cum a fost promis.

Potrivit lui Florin Cîţu, o nouă şedinţă a coaliţiei va avea loc vineri. AGERPRES


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Decembrie 2021 - 02 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.