Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat, marţi, că reducerea temporară a TVA la gigacalorie la 5% poate fi o măsură "bună", dar este nevoie de o discuţie cu Comisia Europeană, deoarece reprezintă o scădere de venituri.

Florin Cîțu, declarații despre reducerea temporară a TVA la gigacalorie

"Este o discuţie. O propunere pentru două luni de zile să fie redus temporar TVA la gigacalorie la 5%. Am recomandat o discuţie cu Comisia Europeană, pentru că înseamnă reducerea de venituri. Orice reducere de venituri trebuie discutată cu Comisia Europeană. (...) Trebuie discutat dacă măsura este ok. Din punctul meu de vedere şi poate fi susţinută de buget pentru că înseamnă o reducere a veniturilor la buget, atunci poate să fie făcută", a afirmat Cîţu, la Senat.

El a precizat că această măsură a fost propusă de Ministerul de Finanţe.

"Eu mă uit doar dacă nu destabilizează bugetul pentru că înseamnă reducere de venituri, dar, dacă această reducere de venituri poate să fie compensată în altă parte şi dacă se va vedea în preţuri, este o măsură bună. (...) Iniţial au fost două luni, putem discuta trei luni", a completat Florin Cîţu. AGERPRES.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Decembrie 2021 - 01 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.