Reforma sistemului de pensii trebuie să fie bazată pe sustenabilitate şi contributivitate, astfel încât deficitul să nu crească, a declarat, luni, liderul PNL, Florin Cîţu.
 

"Acea limită în PNRR ia în calcul o reformă a sistemului de pensii, bazată pe sustenabilitate şi pe contributivitate. Pe noi ne interesează şi deficitul la pensii să nu crească, pentru că până la urmă ne furăm căciula. Pe de o parte creştem pensia, dar pe de altă parte creştem deficitul. Trebuie să fie totul făcut sustenabil, ca să putem să creştem pensiile, să le plătim în anii următori", a precizat Cîţu.

El a adăugat că şi-a exprimat, în cadrul partidului, o îngrijorare faţă de dinamica actuală în buget în ceea ce priveşte creşterea pensiilor, context în care s-ar atinge "foarte rapid" limita de 9,4% din PIB.

"Am vorbit de o îngrijorare, am făcut un calcul rapid cu ceea ce am agreat noi, pachet social, pe partea de pensii şi ceea ce avem acum în dinamică, în buget, am atinge foarte rapid acea limită de 9,4% din PIB şi atunci trebuie să fim foarte atenţi", a afirmat Cîţu.

Liderul liberal a mai precizat că reformele care s-au făcut în ultimii doi ani ar trebui să rămână, iar dacă există alte viziuni, acestea ar trebui discutate cu Comisia Europeană, cu românii, pentru a vedea dacă pot fi implementate.

"De unde ar putea veni aceşti bani? (de susţinere a creşterii pensiilor - n.r.) Peste guvernare nu ne băgăm, mă uit, din punct de vedere al PNL, ca ceea ce s-a câştigat prin reformele pe care le-am făcut în aceşti doi ani de zile şi au demonstrat că sunt benefice pentru români să rămână. În acelaşi timp, dacă există alte viziuni, ele trebuie discutate cu Comisia Europeană, cu românii, să vedem dacă ele pot fi implementate", a menţionat Cîţu.

Precizările lui Cîţu au survenit unei întrebări privind îngrijorarea pe care a transmis-o în partid faţă de impactul pe care l-ar avea creşterea pensiei minime. AGERPRES

Citeste si:
Orban: Problema PNL nu este Florin Cîţu
Orban: Problema PNL nu este...

Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Decembrie 2021 - 08 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.