Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, vineri, la ceremonia de predare a mandatului de ministru al Apărării către Vasile Dîncu, faptul că momentul marchează despărţirea de "a doua familie".

Nicolae Ciucă a predat mandatul de ministru al Apărării

"Astăzi mă despart de instituţia care a fost a doua familie pentru mine şi pentru toţi care sunt astăzi aici în sală. De altfel, cred că nu numai eu, fiecare dintre dumneavoastră putem spune că am petrecut mai mult timp mai mult timp în interiorul acestei familii decât cu familiile de acasă", a mărturisit şeful guvernului.

El a vorbit despre importanţa oamenilor. "Vă pot spune că am avut de fiecare dată în vedere oamenii, pentru că tehnica poate fi achiziţionată, poate fi pregătită, menţinută în stare de operativitate, dar asta nu se întâmplă de la sine, ci se întâmplă prin efortul, prin profesionalismul, prin dedicarea oamenilor, prin entuziasmul lor", a mai menţionat Ciucă.

Ciucă, despre importanța învățământului militar

Premierul a afirmat că militarii care trec în rezervă "vor fi militari toată viaţa lor".

"Când vorbim despre oamenii în uniformă, trebuie să vorbim despre cei care optează de la o vârstă foarte fragedă, de la 14 ani, să îmbrace uniforma elevului de liceu militar, până la cei care la un moment dat pun uniforma deoparte, trec în rezervă, dar tot militari rămân. Ei vor fi militari toată viaţa lor şi au în minte că ori de câte ori va fi nevoie vor răspunde 'prezent' când ţara îi va chema", a arătat Ciucă.

Totodată, premierul s-a referit la importanţa învăţământului militar şi la achiziţiile din domeniul Apărării. "Aveam nevoie şi avem nevoie în continuare să modernizăm echipamentele şi tehnica pentru a realiza capabilităţile în conformitate cu nivelul de ambiţie al ţării noastre pentru creşterea capacităţii de apărare (...). Practic, prin tot ce s-a realizat prin acel acord al tuturor partidelor politice, de alocare de 2% pentru Apărare, nu este doar un răspuns la o decizie a Alianţei, ci este practic o decizie care vine şi sprijină nevoia de întărire a capacităţii de apărare a ţării", a spus Nicolae Ciucă, potrivit Agerpres.

Citeste si:
Nicolae Ciucă: Primul miliard de euro din PNRR a fost accesat
Nicolae Ciucă: Primul miliard...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 Noiembrie 2021 - 10 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.