Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a anunţat joi dimineaţă, semnarea acordului de guvernare al coaliţiei, precizând că este un "acord normal".
 

"Era normal, s-a semnat un acord al coaliţiei de guvernare. Conţinutul l-aţi văzut dumneavoastră zilele trecute, a fost în presă. (...) Este un acord normal", a declarat Cîţu.

Întrebat ce se va întâmpla cu coaliţia, în condiţiile în care, pe 25 mai 2023, Nicolae Ciucă va trebui să demisioneze, liderul PNL a admis că acest lucru se va întâmpla, deşi nu există o procedură clară în acord.

"Asta se va întâmpla (...). Nu spune asta în acord, nu există o procedură clară, dar avem Constituţia care spune că se poate schimba un Guvern doar prin moţiune sau prin demisie", a punctat Florin Cîţu.

În ceea ce priveşte posibilitatea schimbării unui ministru susţinut de coaliţie, în condiţiile în care acordul semnat prevede că acest lucru nu se poate întâmpla fără avizul partidului care l-a propus, Cîţu a exprimat speranţa că nu se va ajunge în această situaţie, însă a subliniat că remanierea este atributul premierului.

"În ceea ce priveşte funcţia, remanierea este atributul premierului, Dar asta se va discuta, sper să nu ajungem la această situaţie", a precizat liderul PNL, menţionând că acum nu este nevoie de "tam-tam", ci de un Guvern "cât mai repede".

"Nu este nevoie de tam-tam, este nevoie de un Guvern cât mai repede, să preia şi să meargă mai departe", a punctat Cîţu, întrebat pe această temă. AGERPRES


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 Noiembrie 2021 - 12 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.