Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, că relaţia sa cu Nicolae Ciucă este una instituţională, precizând că nu are afaceri împreună cu acesta şi nici nu sunt prieteni de familie. El a fost întrebat care este relaţia sa cu premierul desemnat, Nicolae Ciucă, şi de cât timp îl cunoaşte pe acesta.

Marcel Ciolacu a vorbit despre relația pe care o are cu Nicolae Ciucă

"Nu avem afaceri, nu suntem nici prieteni de familie. Suntem cunoştinţe, în perioada când eram viceprimar la municipiul Buzău am avut o relaţie instituţională. Nu am fost niciodată cu domnul Ciucă la vreo aniversare, la vreun pahar de vin sau altceva sau în vreun concediu. Cu domnul Mihai Tudose am făcut şi Crăciun împreună şi Paşte, ne-am văzut şi cu familiile, ca să aveţi o comparaţie", a afirmat Ciolacu, luni, la finalul şedinţei Consiliului Politic Naţional al PSD.

Potrivit acestuia, susţinerea propunerii PNL pentru funcţia de premier vine urmare a faptului că PSD a reuşit în cadrul negocierilor să-şi impună elementele de program, începând cu cele legate de pachetul social. Marcel Ciolacu a fost întrebat dacă votul dat pentru Nicolae Ciucă de social-democraţi vine urmare a faptului că şeful statului îl preferă pe acesta.

"Nu. (...) Am considerat, în acest moment, faptul că Partidul Social Democrat a reuşit să îşi impună întregul pachet social şi nu numai, avem modificări la agricultură de exemplu, pe economie, la MIPE (Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene - n.r.) aproape 80% din tot capitolul este făcut de către specialiştii de la Partidul Social Democrat, pentru noi a contat mai mult decât o luptă pentru cine va fi prim-ministru prima oară. Astăzi, toate formaţiunile, după ce am avut şedinţe statutare, ne-am dus la preşedinte la consultări cu o singură o propunere", a explicat Ciolacu. AGERPRES.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 Noiembrie 2021 - 08 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.