Senatorul Nicolae Ciucă, propunerea PNL de premier, a declarat, joi, că în negocierile cu PSD şi UDMR s-a stabilit să existe o alocare de 7% pentru investiţii în programul de guvernare, în bugetul anului viitor.
 

"Am încheiat o rundă consistentă de negocieri. Am reuşit să înaintăm pe aspecte care erau în dezbatere la nivelul coaliţiei. S-au făcut paşi importanţi atât pe ceea ce înseamnă pachetul social, cât şi pe ceea ce înseamnă faptul că agreem să găsim soluţii astfel încât nu creştem taxele şi am stabilit să avem un procent de 7% pentru investiţii în programul de guvernare, în bugetul anului viitor, şi cred că ceea ce este cel mai important - un calendar, astfel încât până joi să avem Guvern. (...) S-a stabilit termenul limită astfel încât joi să avem un Guvern", a spus Ciucă, la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă PNL va ceda Ministerul Finanţelor, Nicolae Ciucă a arătat că nu s-a stabilit şi că negocierile vor continua.

"În funcţie de negocieri, se va stabili", a spus Ciucă.

El a afirmat că propunerea de premier din partea coaliţiei va fi stabilită în zilele următoare.

"Urmează să stabilim mâine. Ne vedem din nou. Au loc negocieri începând cu ora 12,00. Ca atare, toate aceste detalii vor fi stabilite în întâlnirile viitoare", a afirmat Ciucă.

Chestionat dacă acum are mai multe şanse să ajungă premier, el a răspuns: "Urmează ca în funcţie de toate elementele stabilite de coaliţie şi asumarea de către toate partidele a desemnării de premier atunci există şanse de reuşită".

"Dacă pornim de la premisa că vom avea din nou un eşec, atunci nu cred că ne-am mai afla aici la această oră. (...) Prima nominalizare a fost pe un Guvern minoritar prin care nu am reuşit să-i determin pe ceilalţi să ne susţină, astfel încât să ajungem să fie votat în Parlament. (...) Sunt foarte multe greşeli, cred că greşelile trebuie să le avem fiecare în vedere şi să vedem ce putem face de acum înainte astfel încât să reuşim să avem Guvernul", a mai spus Ciucă.

Citeste si:
Programul manifestărilor de 1 Decembrie, Ziua Națională a României....
Programul manifestărilor de 1...

Nicolae Ciucă a subliniat că în acest moment există un Guvern, care, deşi nu are puteri depline, administrează ţara în continuare. AGERPRES


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Noiembrie 2021 - 10 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.