Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat, joi, că singurul scenariu în negocierile cu PSD şi UDMR este ca primul premier să fie dat de liberali.

Singurul scenariu valabil pentru PNL: premierul să fie dat de liberali

"Este singurul scenariu - premierul de la PNL", a spus Cîţu, la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă s-a luat deja o decizie ca PNL să dea primul premierul, el a răspuns: "Suntem la negocieri aici. Eu cred că da. (...) Eu aşa cred, că altfel nu am mai discuta".

"Astăzi avem o propunere din partea PNL, o propunere de premier prin care noi credem că am deblocat aceste negocieri. Eu zic că este o mare victorie să avem în această coaliţie, partidul mai mic să aibă premierul. Este o victorie pentru PNL", a mai declarat Cîţu.

Liderul PNL a spus că Nicolae Ciucă va fi implicat 100% în negocieri şi că tot partidul îl susţine.

Cîţu a fost întrebat cu privire la faptul că negocierile cu USR s-au oprit deoarece el era propunerea de premier, iar în negocierile cu PSD şi UDMR s-a renunţat la aceasta.

"Aceasta a fost decizia partidului şi mergem cu decizia partidului", a afirmat preşedintele PNL.

Cîţu a susţinut că a propus de două ori să se renunţe la mandatul ca preşedintele PNL să fie propunere de premier.

"Eu am propus să se renunţe de două ori la acest mandat. E a doua oară când îl propun tot eu pe domnul Nicolae Ciucă pentru a debloca aceste negocieri. (...) Nu am spus că nu-l voi supune (n.r. la vot). Am spus că atunci când vom avea o propunere, o vom supune la vot", a spus Cîţu.

De asemenea, el a afirmat că preşedintele Klaus Iohannis nu se implică în discuţiile din partide.

Preşedintele PNL a spus că nu s-a discutat ca el să preia funcţia de preşedinte al Senatului în acest moment. Cîţu a mai declarat că nu simte că va pierde partidul în contextul în care nu mai este propunere de premier.

Citeste si:
Zi decisivă, guvernată de negocieri cruciale. PNL și PSD pun la...
Zi decisivă, guvernată de...

"Nu, în niciun caz. (...) Ludovic Orban nu a pierdut nicio putere. A fost preşedintele partidului până la congres, a pierdut la congres", a afirmat Cîţu. AGERPRES.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Noiembrie 2021 - 10 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.