Premierul interimar, Florin Cîţu a declarat, luni, că nu există probleme cu plata pensiilor şi salariilor, menţionând că au fost plătite la timp toate facturile, iar pensiile şi alocaţiile au fost mărite "într-o perioadă de criză majoră la nivel global".
 

Întrebat dacă sunt bani pentru plata pensiilor şi salariilor, având în vedere că la pensii ar exista un deficit de trei miliarde de lei, Cîţu a răspuns că, atunci când PNL a preluat guvernarea, a fost nevoie să crească deficitul bugetar a putea fi plătite facturi restante de 7-8 luni.

"Nu ştiu de unde aveţi aceste date. Noi, când am preluat guvernarea, vă aduc aminte că a trebuit să creştem deficitul bugetar pentru a plăti facturi restante de 7-8 luni de zile. Nu este cazul în acest moment, am plătit la timp toate facturile, toate salariile, deşi am crescut şi pensii şi alocaţii într-o perioadă de criză majoră la nivel global. Nu am mai văzut o altă ţară care să facă acest lucru. Am plătit facturi pentru sectorul privat, nu există aproape nicio factură restantă. La TVA, rambursarea TVA - este pentru prima oară când sunt plătite la timp şi nu există niciun fel de probleme", a afirmat Cîţu, la Parlament. AGERPRES


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Noiembrie 2021 - 09 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.