Premierul interimar Florin Cîțu a declarat că speră ca astăzi, în cadrul negocierilor în vederea alianței de guvernare, să discute și despre propunerea pentru funcția de premier.

Cîțu, despre discuțiile pentru funcția de premier

„Nu am ajuns la aceste discuții. Trebuie să ne înțelegem mai întâi pe partea de guvernare. De aici pornim. Sper că putem discuta azi despre propunerea de premier și apoi să mergem cu ea la președintele Iohannis”, a declarat Florin Cîțu.

În legătură cu desființarea SIIJ și a MCV, Florin Cîțu susține că au avansat și există progrese.

„Cu toții avem avizul Comisiei de la Veneția și de acolo pornim. Discuția este despre toate legile Justiției, e un pachet întreg. Ceea ce cu toții am agreat este că trebuie să respectăm MCV. Dacă nu-l respectăm, nu mai putem discuta despre intrarea în Schengen. De aici pornim”, a mai spus Cîțu.

Ce subiecte vor discuta astăzi PNL și PSD

Duminică, PNL și PSD se întâlnesc pentru a discuta despre ultimele câteva puncte asupra cărora încă nu au ajuns la un numitor comun în programul de guvernare. Subiecte precum Finanțele, Munca și Jutiția sunt cele care au mai rămas de discutat.

În cadrul ședinței ar trebui să se discute și despre modalitatea în care va fi propus viitorul premier. Florin Cîțu a afirmat recent că partidele ar trebui să cadă de acord asupra unui nume de premier pe care să îl prezinte președintelui Klaus Iohannis. Acesta susține de asemenea și varianta premierilor prin rotație. Potrivit unor surse liberale, partidul care va lua funcția de premier, ar putea avea mai puține ministere.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Noiembrie 2021 - 04 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.