Negocierile pe programul de guvernare al viitorului Guvern PNL-PSD-UDMR continuă duminică, urmând să fie finalizate capitolele Finanţe, Justiţie şi Muncă.
 

Negocierile pentru viitorul Guvern continuă și astăzi

Sâmbătă, o nouă rundă de discuţii a avut loc la Palatul Parlamentului, cu participarea preşedinţilor PSD şi PNL, Marcel Ciolacu, respectiv Florin Cîţu.

Potrivit preşedintelui PNL, au fost finalizate toate capitolele din programul de guvernare, cu excepţia Finanţelor, Justiţiei şi Muncii. După încheierea negocierilor pe marginea programului de guvernare vor urma discuţiile pentru ministere, apoi discuţiile cu privire la premier.

Cîțu speră la votul în Parlament pentru săptămâna viitoare

Liderul PNL, Florin Cîţu, a declarat că speră ca săptămâna viitoare să fie dat un vot în Parlament pentru învestirea noului Executiv. Între punctele rămase în discuţie, asupra cărora nu s-a ajuns la un numitor comun, se numără cele legate de impozitarea progresivă şi desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ).

Legat de "taxa pe lux" cerută de PSD, preşedintele PNL a afirmat, sâmbătă, că în acest moment nu există niciun argument pentru modificarea Codului fiscal, iar măsurile cerute acum au figurat în programul de guvernare al PSD, între 2017-2019 şi nu au fost aplicate.

El a subliniat că "taxe mai mari nu vor face decât să crească veniturile acum". "După aceea, aceste taxe vor fi eludate, iar veniturile la buget vor scădea", a adăugat Florin Cîţu.

Ciolacu, contra desființării SIIJ

Cât priveşte desfiinţarea SIIJ, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a susţinut, vineri, că trebuie găsite alte soluţii pentru închiderea MCV, potrivit Agerpres.

"Cred că am fost foarte clar: în acea zonă trebuie intervenit şi văzut ce trebuie făcut astfel încât să închidem MCV, dar nu prin desfiinţarea SIIJ", a adăugat Marcel Ciolacu.

Citeste si:
Parlamentul se întrunește pentru învestirea Guvernului Ciolacu....
Parlamentul se întrunește...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Noiembrie 2021 - 01 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.