Florin Cîţu a anunțat că în noul Guvern vor apărea două ministere noi. Totodată premierul demis speră ca negocierile în vederea formării noului Guvern să se sfârșească duminica aceasta.

Noul Guvern va avea două ministere noi

Pentru a mulțumi pe toată lumea, Florin Cîțu a anunțat că în noul Guvern vor apărea două noi ministere. Potrivit primele informaţii, unul dintre cele două ministere va merge la PNL, iar al doilea la PSD. Acesta susține că ar fi ideal dacă votul în Parlament asupra noului guvern va fi săptămâna viitoare.

Legat de noile ministere, Florin Cîţu a spus că ar fi vorba despre un minister pentru Mediul de afaceri, antreprenoriat şi un altul pe partea socială.

Pe cine va proune Klaus Iohannis în funcția de premier pentru noul Guvern

Cea mai crâncenă luptă se dă pentru funcția de premier, pe care și-o doresc şi cei din PNL, dar şi cei din PSD. Săptămâna viitoare sunt așteptate audierile în plenul Camerei şi votul pe noul Executiv.

Cele două partide rămân să ajungă la un numitor comun, deoarece la momentul actual, situaţia din urma negocierilor nu este una foarte clară. Pe domeniul economic nu au reuşit să să se înțeleagă, dar nici pe legislaţia din Justiţie.

În ceea ce priveşte funcţia de premier, Florin Cîţu își dorește ca el să fie propunerea pentru funcţia de premier. Totodată, surse PNL afirmă că preşedintele Klaus Iohannis va rămâne la varianta de premier Nicolae Ciucă și îl va propune pentru această poziție.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Noiembrie 2021 - 01 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.