Guvernul urmează să aprobe, în şedinţa de miercuri, repartizarea a peste 17,7 milioane de lei din bugetul Ministerului Educaţiei către bugetele locale pentru lucrări de amenajare a grupurilor sanitare în şcoli din mai multe judeţe.
 

Este vorba despre continuarea unor lucrări începute anul trecut şi care nu au fost finalizate, dar şi despre amenajarea unor grupuri sanitare care nu sunt conforme.

Totodată, Executivul ar urma să aprobe suplimentarea fondurilor destinate Programului Naţional Innotech student, finanţat în cadrul Programului operaţional Capital uman 2014-2020, printr-o hotărâre de modificare a HG nr. 558/2020. Potrivit notei de fundamentare, necesarul este de 556.813.564,32 lei, respectiv 114.960.991,91 de euro.

Guvernul urmează să aprobe, tot printr-o hotărâre, acordarea unor ajutoare de urgenţă în sumă de 3.215.700 lei pentru sprijinirea unui număr de 924 familii şi persoane singure din Capitală şi alte 39 de judeţe din ţară şi care se află în situaţii de necesitate cauzate de incendii, inundaţii, alunecări de teren, accidente ori situaţii deosebite determinate de starea de sănătate ori alte cauze care pot conduce la creşterea riscului de excluziune socială, în vederea ameliorării situaţiei socio-materiale, de locuit şi de sănătate ale acestora.

Pe ordinea de zi se mai află două proiecte de hotărâre referitoare la închiderea minelor Uricani şi Paroşeni.

Retail jobs

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Cabinetul Cîţu va mai analiza un proiect de hotărâre care vizează proceduri de expropriere pe raza localităţilor Bărăşti, Coloneşti, Optaşi-Măgura, Priseaca, Scorniceşti, Tătuleşti şi Valea Mare din judeţul Olt pentru realizarea drumului expres Craiova - Piteşti - tronsonul 3, fiind necesare peste 2,6 milioane de lei în vederea plăţii despăgubirilor pentru o suprafaţă totală de 1.539.378 mp.

Tot pentru acest drum expres - tronsonul 4, Guvernul urmează să aprobe scoaterea definitivă din fondul forestier naţional, fără compensare, a unui teren forestier în suprafaţă de 17,8464 ha aflat pe raza localităţilor Lunca Corbului, Albota, Costeşti, Bradu, Suseni şi Oarja din judeţul Argeş.

Executivul ar urma să aprobe, prin alte trei hotărâri, indicatorii tehnico-economici pentru realizarea unor sedii pentru unităţi de Parchet din municipiul Iaşi, a unei săli de sport polivalente de 5.000 locuri la Constanţa şi a unui bazin de înot în Vatra Dornei.

Pe agenda Guvernului, se mai află un memorandum având ca temă actualizarea statutului României din cel de "invitat" în cel de "participant" în cadrul Comitetului privind Politicile în Domeniul Mediului al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE). AGERPRES

Citeste si:
Prima zi de testare în școli. „Modul în care este implementată...
Prima zi de testare în școli....


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Noiembrie 2021 - 12 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

{* *}

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.