Prim-vicepreşedintele PNL Lucian Bode a declarat, miercuri, că există o majoritate care să susţină un Guvern PNL-USR-UDMR şi minorităţi în Parlament, dar este "la limită".
 

"Am discutat dacă există sau nu o majoritate care sa susţină un Guvern PNL-USR-UDMR şi minorităţi. Această majoritate există, dar este la limită, ţinând cont de plecările sau anunţul foştilor noştri colegi din grupul nostru parlamentar alături de Ludovic Orban. Am discutat despre modul în care se vor numi începând cu primul ministru, cum se vor stabili miniştrii şi un lucru foarte clar - am spus că prim-ministrul este în responsabilitatea PNL să fie stabilit, fără alte comentarii, fără a discuta nume sau altceva. Şi am mai discutat un lucru: parteneriatul cu preşedintele Klaus Iohannis trebuie să fie respectat. Acest lucru e foarte important pentru PNL, pentru că am văzut în ultimele zile diverse poziţionări din partea unor membri USR la adresa preşedintelui României. Am discutat despre programul de guvernare, l-am şi dus, aţi văzut. Am discutat despre proiectele de ţară, despre reformele pe care ni le asumăm împreună. Vom avea în aceleaşi coordonate majoritate-program de guvernare-reforme-susţinere o discuţie cu cei de la PSD şi vom lua o decizie", a afirmat Lucian Bode, la sediul central al PNL.

Despre faptul că la întâlnirea PNL cu USR Florin Cîţu ar fi transmis că el trebuie să fie premier, iar USR a refuzat, întrebat cine va fi propunerea de prim-ministru în aceste condiţii, Lucian Bode a răspuns: "Aceste precizări au fost făcute afară, în dialog cu dumneavoastră. Eu v-am spus ce am discutat înăuntru. Înăuntru am discutat că PNL propune prim-ministru, fără a preciza nume".

Chestionat şi dacă a existat o întâlnire între Florin Cîţu şi Marcel Ciolacu, el a precizat: "Categoric nu cunosc o astfel de întâlnire. Eu vă spun că avem o decizie a BPN de ieri în care se stabileşte delegaţia şi mandatul PNL". AGERPRES


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Noiembrie 2021 - 12 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.