Premierul desemnat Nicolae Ciucă a afirmat că preşedintele de onoare al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, Aurel Vainer, a fost "un exemplu de inteligenţă şi echilibru" şi "un luptător neobosit" împotriva antisemitismului, împotriva urii şi a discriminării.

"Astăzi ne-a părăsit domnul Aurel Vainer, preşedinte de onoare al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, supravieţuitor al Holocaustului. Pentru noi toţi, domnul Aurel Vainer a fost un exemplu de inteligenţă şi echilibru, un promotor al valorilor universale şi al cooperării, un luptător neobosit împotriva antisemitismului, împotriva urii şi a discriminării. Plecarea sa dintre noi este o mare pierdere pentru întreaga societate românească, nu doar pentru comunitatea evreiască. Dumnezeu să-l odihnească în pace!", a scris Ciucă pe pagina sa de Facebook.

Fostul preşedinte al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România Aurel Vainer a murit la vârsta de 89 de ani. AGERPRES


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 1 Noiembrie 2021 - 12 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.