Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, se declară convins că proiectul privind obligativitatea prezentării la locul de muncă a certificatului digital COVID-19 va fi adoptat de Camera Deputaţilor, după ce actul normativ a fost respins de Senat.

Într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Parlamentului, Moşteanu a arătat că doi sau trei parlamentari de la USR au lipsit la votul din Senat din cauza unor probleme personale.

"Toţi senatorii USR prezenţi la vot au votat pentru introducerea certificatului verde. Colegii mei senatori au avut ceva probleme personale. Sunt doi sau trei care au lipsit. O să clarificăm acest lucru, o să avem această discuţie. Însă cu siguranţă, la Camera Deputaţilor - proiectul vine la Camera Deputaţilor - vom insista să intre în dezbatere imediat. Săptămâna viitoare va intra în dezbatere în comisii şi sperăm să dăm şi vot şi va trece. Vă spun că acest proiect va trece la Camera Deputaţilor", a precizat Moşteanu, care este lider al deputaţilor USR.

Plenul Senatului a respins, miercuri, proiectul potrivit căruia personalul unor unităţi publice şi private este obligat să prezinte la locul de muncă certificatul digital privind COVID-19.

Proiectul a fost respins cu 67 de voturi "pentru", 60 "contra" şi două abţineri.

Premierul interimar Florin Cîţu, preşedinte al PNL, a declarat că va avea grijă ca deputaţii liberali să fie prezenţi la dezbateri şi să voteze proiectul referitor la certificatul verde.

"Este un proiect important, care trebuie aprobat, care ajută România să depăşească acest moment şi voi avea grijă ca la Camera Deputaţilor parlamentarii PNL să fie prezenţi, să voteze tot", a arătat premierul într-o declaraţie acordată presei, după ce a vizitat centrul de vaccinare de la Circul Metropolitan. AGERPRES


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Octombrie 2021 - 09 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.