Ludovic Orban a anunţat astăzi în plenul camerei Deputaţilor, că demisionează din grupul parlamentar al PNL, însă își va continua activitatea în calitate de parlamentar neafiliat. În discursul său, Orban l-a atacat pe „chiriaşul de la Cotroceni”.

Orban s-a retras din grupul parlamentar PNL

Ludovic Orban a menționat că se retrage din grupul parlamentar PNL, nu și din partid. Motivul care l-a determinat să recurgă la această decizie, spune Orban, este faptul că nu îşi poate respecta angajamentele din campania electorală luate față de cetățeni.

„Nu am altă soluţie pentru a fi consecvent fata de cetăţenii români care mi-au acordat încrederea decât de a mă despărţi, sper temporat, de colegii mei. Ceea ce s-a întamplat în ultimile patru luni depăşeşte orice imaginaţie”, a spus Orban, care a invocat o confuzie politică artificială care a dus la ruperea coaliţiei de guvernare şi a generat „circ politic”.

Orban l-a atacat pe „chiriaşul de la Cotroceni”

În discursul său din plenul camerei Deputaților, Orban l-a atacat pe Klaus Iohannis într-un mod subtil, fără a-i menționa numele. Acesta l-a învinuit pe Iohannis că în loc să conducă, el pescuiește sau merge la schi.

„Numai lobotomizat aș putea să stau complice la acest atentat asupra interesului naţional. PNL trebuie să se întoarcă cu faţa la cetăţean şi cu spatele la chiriaşul de la Cotroceni… Am construit o coaliţie, dar acum nu mai avem nimic. Rămân același om și nu pot să accept ca un partid să îşi bată joc de istoria sa, de înaintaşii săi, să refuze să continue acest proiect de a dezvolta România”, a spus Orban.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 Octombrie 2021 - 11 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.