Liderul PNL a dat detalii, într-o conferință de presă, despre ce se va întâmpla în continuare cu România. Florin Cîțu susține că soluția pentru a trece peste această criză politică și peste iarna dificilă este votarea de către PSD și USR a unui guvern minoritar condus de Nicolae Ciucă. De asemenea, premierul demis a spus că nimeni din conducerea PNL nu a propus revenirea USR în Coaliție. 

Florin Cîțu, anunț despre negocierile pentru formarea Guvernului

„USR întotdeauna a putut să se întoarcă la guvernare. Guvernul minoritar e singura variantă susținută de mine. PNL e singurul partid care a arătat că vrea să rezolve această criză politică. USR trebuie să facă un pas. Până la urmă, toată lumea trebuie să arate responsabilitate. Astăzi, pentru români, ei ar trebui să voteze acest guvern.

Dacă interesul celor de la PSD și USR este să distrugă PNL, eu nu voi permite așa ceva niciodată. PNL a făcut deja un pas important; aș vrea să vedem un pas important și de la celelalte partide. Ei aveau o problemă cu persoana mea. Astăzi, persoana mea nu mai contează. PSD a spus că nu vine la guvernare, iar USR a plecat de la guvernare.


  • PSD și USR vor anticipate; atunci, tot ceea ce am văzut de la cele două partide au fost numai vorbe. Discuții am avut, voi avea discuții cu toți liderii politici din România. Dacă USR vrea doar funcții, că, până la urmă, doar asta vedem. Eu am arătat că o funcție nu contează pentru mine.

  • PNL a luat o decizie: să nu mai guverneze cu PSD. Totuși, am făcut o schimbare. USR are șansa de a vota un guvern minoritar, apoi vedem.

  • Eu cred că USR ar trebui, întâi de toate, să se gândească la românii. Trebuie să vedem acest pas și de la PSD”, a declarat Florin Cîțu într-o conferință de presă.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 Octombrie 2021 - 04 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.