Premierul Florin Cîţu consideră că, în această perioadă, liderii politici ar trebui "să se dezică total" de cei care au campanii anti-vaccinare şi consideră că protestul care a avut loc sâmbătă a fost unul "cinic".

"Ne-am uitam şi la protestul de ieri, un protest cinic în ziua în care aveam cel mai mare număr de persoane vaccinate şi vedem că avem multe explicaţii. Una dintre ele este că avem un partid în România şi o mişcare susţinută şi de partide care ar fi fost oarecum pro-europene care au un mesaj anti-vaccinare. Mesaj care este preluat din păcate şi de televiziuni şi dus mai departe, este un mesaj cu care trebuie să ne luptăm. Campania noastră la televizor a fost prezentată, dar nu cred că a fost prezentată la fel de mult cum au fost prezentate aceste mesaje. Cred că atunci când ne înţelegem cu toţii că trebuie să promovăm mai mult mesajele pro-vaccinare şi mai puţin pe cele anti-vaccinare vom vede mai multe persoane vaccinate. În acelaşi timp vreau să spun că este responsabilitatea fiecăruia dintre noi să ne vaccinăm şi trebuie să ne gândim că atunci când ne vaccinăm ne protejăm pe noi şi îi protejăm şi pe cei din jurul : familiile noastre, pe cei apropiaţi. (...) Iresponsabilitatea unor oameni după aceea pică şi pe umerii celorlalţi români. (...) Ar ajuta în această perioada ca liderii politici să dezică total de cei care au aceste campanii anti-vaccinare. Nu i-am văzut încă, dar vom vedea dacă în perioada următoare", a spus Cîţu.

Potrivit primului ministru, campania de vaccinare "s-a revitalizat", numărul de persoane care se imunizează crescând zilnic.

"Campania de vaccinare s-a revitalizat. A crescut numărul de persoane. Zilnic, din ce în ce mai multe persoane se vaccinează. Vom promova ca şi până acum. Sunt astăzi aici să mă vaccinez cu a treia doză", a afirmat Florin Cîţu.

El a spus că persoanele nevaccinate vor trebui să respecte regulile impuse.

"Am văzut că şi în alte ţări s-a mers pe această direcţie. Folosim aceeaşi metodă: persoanele care sunt vaccinate nu au aceste restricţii, persoanele nevaccinate vor trebui să respecte aceste reguli", a mai susţinut premierul. AGERPRES


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Octombrie 2021 - 08 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.