Președintele Klaus Iohannis a primit, sâmbătă, în Germania, Premiul Internațional „Carol cel Mare” al orașului Aachen - Pentru unitatea Europei.

Președintele Klaus Iohannis a primit premiul „Carol cel Mare”

Conform unui comunicat al Administrației Prezidențiale, Comitetul director al Premiului „Carol cel Mare” a horătât să acorde lui Klaus Iohannis premiul pentru anul 2020 ca recunoaștere a meritelor în ceea ce privește „conducerea României pe o traiectorie pro-europeană, bazată pe valorile statului de drept”, pentru „eforturile depuse pentru consolidarea Uniunii Europene și a statelor membre”, dar și pentru „promovarea echității, a protecției minorităților și a diversității culturale și pentru rolul său de creator de punți de legătură între societățile din vestul și estul Europei”.

Premiul „Carol cel mare” este oferit anual, din 1950, personalităților publice sau organizațiilor care s-au remarcat prin implicarea specială în favoarea unității europene ori a cooperării între statele membre.

Personalități care au primit această distincție

Printre personalitățile care au primit acest premiu se numără și Winston Churchill, Henry Kissinger, Vaclav Havel, Jean-Claude Juncker, Angela Merkel, Donald Tusk, Herman Van Rompuy, Martin Schulz, Papa Francisc, Simone Veil, regele Juan Carlos al Spaniei şi Papa Ioan Paul al II-lea, care a primit în 2004 singurul Premiu Extraordinar "Carol cel Mare" acordat până în prezent.

Cei din urmă laureați au fost președintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron, în anul 2018, și secretarul general al Organizației Națiunilor Unite, AntĂłnio Guterres, în 2019, notează Agerpres.

Citeste si:
Iohannis, apel către români: „Mergeţi şi vă vaccinaţi, să nu...
Iohannis, apel disperat către...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.