Biroul Procurorului Public European (EPPO) a primit până acum peste 2.000 de rapoarte de infracțiuni și a lansat aproximativ 350 de investigații. Valoarea estimată a prejudiciilor implicate în aceste cazuri este de circa 4,6 miliarde de euro, a declarat vineri procurorul-șef european Laura Codruța Kovesi.

Kovesi a transmis că Biroul Procurorului Public European a lansat 350 de investigații

„Sarcina noastră este de a ancheta şi de a denunţa fraudele europene'', a subliniat Kovesi în intervenţia sa.

Şefa EPPO a ţinut să reamintească faptul că una dintre principalele provocări pentru EPPO, ''parte sistemică a arhitecturii UE pentru protejarea intereselor sale financiare'', o reprezintă resursele financiare insuficiente.

O altă problemă actuală care afectează activitatea EPPO o constituie faptul că Slovenia nu şi-a desemnat candidaţi pentru funcţiile de procurori delegaţi, consecinţa directă fiind faptul că Parchetul European nu poate ancheta cazuri din Slovenia care cad sub incidenţa EPPO sau cazuri transfrontaliere care implică Slovenia.

EPPO ar fi trebuit să fie operaţional la sfârşitul lui 2020, dar şi-a început activitatea la 1 iunie acest an, fiind o instituţie independentă însărcinată cu investigarea, urmărirea penală şi aducerea în faţa justiţiei a infracţiunilor împotriva bugetului UE, cum ar fi corupţia sau frauda transfrontalieră cu TVA de peste 10 milioane de euro.

Retail jobs

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Dintre cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, cinci au ales să nu participe la EPPO - Danemarca, Irlanda, Polonia, Suedia şi Ungaria. AGERPRES.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.