Guvernul urmează să aloce, în şedinţa de miercuri, suma de 460 de milioane de lei din Fondul de rezervă pentru cheltuieli cu medicamente şi pregătirea paturilor ATI necesare în gestionarea pandemiei de COVID-19, a anunţat premierul Florin Cîţu.

El a prezentat acest proiect în cadrul şedinţei Biroului Executiv al PNL de marţi. "Vom aloca 460 de milioane de lei din Fondul de rezervă, ceea ce arată că pregătirea valului patru a fost suboptimală, ca să fim eleganţi, în ceea ce priveşte medicamentele şi cheltuielile pentru ATI. Dar, punem aceste resurse la dispoziţia Ministerului Sănătăţii pentru a ne asigura că nu există probleme", a declarat Cîţu.

În cadrul şedinţei Executivului urmează să fie aprobat şi un proiect de ordonanţă de urgenţă privind unele măsuri pentru organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune, care stabileşte condiţiile de prelungire a interimatelor directorilor generali.

"Prin proiectul de ordonanţă de urgenţă a guvernului, în cazul în care conducerea Societăţii Române de Radiodifuziune, respectiv a Societăţii Române de Televiziune, nu este desemnată până la împlinirea termenelor legale, mandatul directorului general interimar al Societăţii Române de Radiodifuziune, respectiv al Societăţii Române de Televiziune, se prelungeşte de drept până la numirea Consiliului de administraţie, dar nu mai mult 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă", se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Pe agenda Guvernului se mai află un proiect de hotărâre privind modificarea HG nr. 603/2020 privind organizarea, funcţionarea şi atribuţiile Corpului de control al prim-ministrului, care vizează creşterea numărului de posturi de la 77 la 92, exclusiv demnitarul şi posturile aferente cabinetului acestuia, cu modificarea structurii organizatorice pentru a pune în practică prevederile OUG nr. 87/2020. Proiectul a mai fost discutat şi într-o altă şedinţă a Executivului.

Guvernul mai urmează să aprobe acordarea de ajutoare umanitare de urgenţă, cu titlu gratuit, pentru protecţia populaţiei afectate de inundaţiile şi alunecările de teren produse în judeţele Alba şi Vâlcea.

Cabinetul Cîţu va mai discuta un proiect de lege privind participarea studenţilor şi a elevilor din instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne la activităţi din străinătate.

Citeste si:
Natalitatea în România, cel mai scăzut nivel din ultimii 134 de ani
Natalitatea în România, cel...

"Participarea elevilor şi a studenţilor din instituţiile de învăţământ ale MAI la conferinţe ştiinţifice sau de specialitate, stagii de pregătire sau schimb de experienţă organizate/desfăşurate de/cu instituţii de învăţământ similare, pe bază de reciprocitate, va duce la îmbunătăţirea capacităţilor şi competenţelor profesionale ale acestora. (...) Facilitarea deplasării studenţilor proprii în străinătate (...) ar putea avea ca obiectiv asimilarea de noi cunoştinţe şi promovarea imaginii Academiei ca o universitate cu largă deschidere internaţională. (...) Prin intermediul proiectului de act normativ se are în vedere stabilirea drepturilor de cazare, diurnă şi transport aferente participării la activităţile desfăşurate în străinătate", potrivit notei de fundamentare a proiectului. AGERPRES

Citeste si:
Bilanț COVID-19 în România: 396 de cazuri noi în ultimele 24 de ore
Bilanț COVID-19 în România:...

Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 29 Septembrie 2021 - 01 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.