Fostul lider al PNL, Ludovic Orban, a precizat că luni dimineaţă îi va înainta preşedintelui PNL, Florin Cîţu, demisia sa din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor pentru ca acesta să o poată înainta atunci când va exista posibilitatea refacerii majorităţii, astfel încât să existe garanţia că această funcţie va rămâne la liberali.

Ludovic Orban, decizie după înfrângerea în fața lui Florin Cîțu

"Eu sunt un om de onoare şi un om de cuvânt. Am spus că îmi dau demisia. Luni dimineaţă, la ora 9,00, preşedintele PNL va avea demisia mea la dispoziţie, cu posibilitatea de a o înainta când consideră că există posibilitatea refacerii majorităţii şi câştigării funcţiei de preşedinte al Camerei Deputaţilor de către PNL cu un alt candidat", a declarat Orban, duminică, după ce a votat la Consiliul Naţional al PNL.

El a explicat că, dacă şi-ar depune demisia la Camera Deputaţilor, funcţia de preşedinte ar putea să fie pierdută de PNL.

"Dacă eu îmi depun demisia la Cameră, luni, marţi sau miercuri se organizează alegeri pentru funcţia de preşedinte. Cum e situaţia în Camera Deputaţilor astăzi şi în Parlament, în general, ca urmare a crizei politice provocate, există riscul major ca PNL să piardă poziţia de preşedinte al Camerei. Eu sunt membru PNL şi obiectivul meu este ca şi după ce demisia mea va intra în vigoare funcţia de preşedinte al Camerei să rămână unui deputat al PNL. (...) Demisia este un act unilateral, decizia mea de a demisiona este irevocabilă, dar sunt membru PNL şi nu vreau să creez şansa să se aleagă Ciolacu preşedinte al Camerei sau vreun alt pesedist care va candida. La ora actuală, dacă se fac alegeri în Cameră, PNL nu are nicio garanţie că poate să păstreze preşedinţia", a afirmat Ludovic Orban.

Orban își va depune demisia de la Camera Deputaților

Fostul lider PNL a arătat că demisia lui este un gest normal. "Nu rămân la mâna lui Florin Cîţu. Este un gest normal şi firesc să laşi la dispoziţia preşedintelui partidului care a fost ales să decidă când depune demisia respectivă", a subliniat Orban.

"Eu, luni dimineaţă, la ora 9,00, mi-am depus demisia în mâna preşedintelui PNL. Este o decizie irevocabilă şi care va opera în momentul în care preşedintele PNL va depune demisia respectivă. (...) Când îmi va cere, atunci îmi voi depune demisia. Demisia este dată, nu mai există cale de întoarcere. Eu sunt un om de onoare. O să rămân în funcţie până se formează o majoritate parlamentară care să împiedice alegerea unui pesedist în funcţia de preşedinte al Camerei. (...) Cum va putea funcţiona Parlamentul în sprijinul unui Guvern cu un preşedinte de la PSD? Eu asta nu o să accept niciodată. Eu nu fac cadouri PSD, din cauza asta demisia este la dispoziţia domnului Cîţu pentru a o opera în momentul în care avem majoritate şi garanţia că PNL va avea funcţia", a reiterat Ludovic Orban.

Citeste si:
Ludovic Orban a anunțat primul termen la Curtea de Apel în procesul...
Ludovic Orban a anunțat...

Întrebat dacă Florin Cîţu îi va cere luni să-şi depună demisia, el a spus că o va face cu siguranţă, menționează Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 Septembrie 2021 - 04 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.