Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, vine luni în România pentru o întrevedere oficială cu premierul Florin Cîțu cu privire la finalizarea evaluării Planului Național de Redresare și Reziliență al României. Aceasta va efectua și o vizită la Spitalul Universitar de Urgență.

Ursula von der Leyen, în vizită în România

Luni, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen va avea o întrevedere oficială în România cu premierul Florin Cîțu. Vizita de la București are legătură cu finalizarea evaluării Planului Național de Redresare și Reziliență al României, anunță Guvernul.

De asemenea, premierul Florin Cîțu, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și președintele României, Klaus Iohannis, vor efectua o vizită la Spitalul Universitar de Urgență București, unde vor susține și o conferință de presă comună.

Planul Național de Redresare și Reziliență al României

„Pentru România, Planul Național de Redresare și Reziliență este nu doar documentul în baza căruia vom putea beneficia de o alocare de 29,2 miliarde de euro, ci și garanția că investițiile și reformele vor fi coordonatele următorilor ani. România se raliază, așa cum este firesc, obiectivelor ce caracterizează economiile dezvoltate: modernizarea infrastructurii de transport și medicale, economie verde, digitalizare. Apreciez colaborarea cu partenerii noștri europeni pentru definitivarea PNRR. Guvernul este pregătit să atragă fondurile de care va beneficia România și determinat să aplice programele de reformă”, a afirmat premierul Florin Cîțu.

Planul Național de Redresare și Reziliență este compus din 15 componente care acoperă șase piloni: tranziția verde; transformarea digitală; creșterea inteligentă, sustenabilă și favorabilă incluziunii; coeziunea socială și teritorială; sănătate, reziliență economică, socială și instituțională; politici pentru noua generație.

Citeste si:
Președintele Germaniei va efectua o vizită la Chișinău. Motivul...
Președintele Germaniei va...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.