Guvernul va adopta în şedinţa de joi o hotărâre, la propunerea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, prin care copiii cu vârste între 6 şi 12 ani să nu mai fie testaţi pentru accesul la anumite activităţi în localităţile unde rata de incidenţă COVID depăşeşte 3 la mia de locuitori, a anunţat prim-ministrul Florin Cîţu.

"Astăzi vom avea o şedinţă de Guvern pentru a adopta o hotărâre care să modifice câteva măsuri. Aş vrea să le spun românilor că nu se vor închide magazinele la ora 18,00 peste 4 la mie (incidenţă - n.r.), vom elimina această cerinţă, vom merge până la 6 la mie, iar propunerea mea şi sper că aşa a rămas - în zonele care sunt carantinate noaptea cei care au certificat de vaccinare pot să iasă din casă. Nu mi se pare normal dacă te-ai vaccinat şi ai certificat de vaccinare să ţi se restricţioneze în vreun fel activitatea. Am cerut ca hotărârea CNSU să includă această modificare. Şi copiii între 6 şi 12 ani nu vor mai fi testaţi dacă vor să meargă... peste 3 la mie. Sunt lucruri pe care le corectăm", a declarat Florin Cîţu.

Premierul a precizat că o altă măsură care va fi aprobată stabileşte ca în mall-uri zona de food court să fie izolată şi să se poată intra doar în baza certificatului verde.

"Deci să rămână deschisă, dar cu certificatul verde, iar acolo unde ajunge (incidenţa - n.r.) la 6 la mie şi se face carantinarea pe timp de noapte se va permite ca cei care au certificat de vaccinare, aici vorbim de certificat de vaccinare, să poată să iasă liberi, dacă doresc", a spus Cîţu.

El a reiterat că doreşte ca "România să rămână deschisă, economia să rămână deschisă", adăugând că doar aşa pot exista resurse pentru a plăti "tot ceea ce vine în această iarnă şi în viitor".

"Cei care sunt vaccinaţi nu pot să fie restricţionaţi pentru că unele dintre persoanele din România nu vor să se vaccineze. Trebuie să mergem mai departe. Mi se pare normal ca atunci când eşti vaccinat (...) să ieşi din casă dacă ai certificatul de vaccinare, să poţi să îţi permiţi să îţi vezi de viaţă, să mergi mai departe", a spus acesta.

Citeste si:
Orban: Problema PNL nu este Florin Cîţu
Orban: Problema PNL nu este...

Premierul a avut joi o intervenţie online la dezbaterea "Plafonare versus compensare. Soluţia salvatoare pentru tema momentului: facturile la energie şi gaze naturale". AGERPRES


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 Septembrie 2021 - 12 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.