A început numărătoarea inversă pentru congresul PNL, unde cinci mii de delegați trebuie să facă o alegere: Ludovic Orban sau Florin Cîțu? Implicat este și președintele Klaus Iohannis, care a dat semne că îl susține pe prim-ministru și a anunțat că va participa la congresul de sâmbătă. Între timp, liderul PNL încearcă să întoarcă acul balanței spre sine, cerând demisia contracandidatului lui.

Cine are cele mai mari șanse la șefia Partidului Național Liberal dintre Ludovic Orban și Florin Cîțu?

Doar unul dintre cei doi candidați la șefia PNL va ieși victorios, iar pe unul pariază președintele. Deși și-a susținut colegul din umbră până acum, Klaus Iohannis și-a declarat sprijinul pentru Florin Cîțu recent, într-o discuție cu jurnaliștii, la News York, ceea ce a adus șovăieli în PNL.

„Eu reprezint o certitudine pentru PNL”, Ludovic Orban.

„Sunt viitorul PNL, mulţumesc frumos!”, Florin Cîțu.

În ceea ce privește seria de atacuri a președintelui PNL la adresa premierului, șeful statului s-a declarat uimit, spunând: „Dar cine mai înțelege reațiile lui Ludovic?”. Atins de această afirmație, Ludovic Orban a ținut să marcheze că încă are de partea lui o treime din parlamentarii liberali și a cerut demisia prim-ministrului.

Diferența de voturi dintre cei doi

Diferența dintre cei doi candidați este acum între 500 și o mie de voturi, în favoarea premierului Florin Cîțu. Cu acest avantaj s-a lăudat și în fața lui Ludovic Orban, la confruntarea cu acesta de la Consiliul Național din weekend.

„Astăzi sunt 40 de filiale care au votat Moțiunea România liberă dintre care 34 au votat doar moțiunea România Liberală”, a afirmt Florin Cîțu.

„Azi, PNL a pierdut masiv din încredere, doar 13% dintre români mai consideră că România se îndreaptă într-o direcție bună”, a completat acesta.


  • 5.000 de delegați din întreaga țară vor hotărî sâmbătă cine va conduce PNL.

Predicție politică

Schimbarea alianțelor din PNL va fi un fenomen activ multă vreme de acum încolo, fiind alimentat de tensiunile politicienilor. Adrian Năstase, fost prim-ministru al României, cu o experiență politică de peste 30 de ani, a făcut o predicție despre viitorul partidului liberal, în emisiunea „Subiectiv”, de la Antena 3.

Citeste si:
Ludovic Orban a anunțat primul termen la Curtea de Apel în procesul...
Ludovic Orban a anunțat...

„În momentul de față, în mod evident, Florin Cîțu are o cu totul altă abordare. Legată de corporatism, progresism și așa mai departe. El reprezintă, de fapt, nu tradiția PNL-ului, ci o altă structură politică. Se va întâmpla lucrul acesta? Rămâne de văzut! Este foarte posibil să câștige Cîțu, dacă mă uit la ultimele evoluții…”, a spus Adrian Năstase.

Sursa foto: Agerpres


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 Septembrie 2021 - 02 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.