Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni, în cadrul unei emisiuni la Realitatea Plus, că unii președinți liberali de filiale județene transmit mesajul că președintele Klaus Iohannis îl sprijină la alegerile interne ale PNL din 25 septembrie pe Florin Cîțu. El adaugă faptul că, în realitate, șeful de stat nu și-a exprimat susținerea pentru vreunul dintre candidați.

Lodovid Orban: Unii președinți de filiale transmit mesajul că Iohannis îl sprijină pe Cîțu

"Preşedintele Klaus Iohannis nu a dat nicio declaraţie publică cu privire la susţinerea vreunuia dintre candidaţi. Sigur că a avut câteva apariţii publice, alături de premierul Cîţu, dar au fost apariţii publice care au fost în nişte momente care puteau să justifice prezenţa comună", a afirmat Ludovic Orban, în cadrul unei emisiuni la Realitatea Plus.

Acesta a adăugat faptul că unii lideri liberali de filiale transmit mesajul că preşedintele României îl sprijină pe Cîţu, însă ei fac acest lucru doar pentru a-şi justifica susţinerea pentru actualul premier şi pentru a induce membrilor PNL această idee.

"E adevărat că unii preşedinţi (de filială PNL n.r.) transmit mesajul, în teritoriu, că aşa vrea domnul preşedinte Iohannis, că domnul preşedinte Iohannis îl sprijină pe Florin Câţu. Aşa transmit ei mesajul. Fie transmit mesajul în forma asta ca să aibă argumente suplimentare, adică sunt greu de găsit argumente în competiţia dintre mine şi Florin Cîţu.

Sunt greu de găsit argumente de ce să nu votezi cu Orban. (...) Sunt greu de găsit argumente şi s-ar putea ca unii preşedinţi să facă exces de zel şi să spună că aşa vrea Iohannis. (...) Eu nu pot să cred că preşedintele României a pus mâna pe telefon să-l sune pe un preşedinte de filială să-i spună 'sprijină-l pe Cîţu'", a conchis Ludovic Orban. AGERPRES.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Septembrie 2021 - 09 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.