Preşedintele PNL, Ludovic Orban, s-a opus sâmbătă modificării siglei partidului, o propunere în acest sens venind de la preşedintele Comisiei de statut a liberalilor, Cătălin Boboc, în şedinţa Consiliului Naţional.

Boboc a propus, în Consiliul Naţional al PNL care s-a desfăşurat sâmbătă la Palatul Parlamentului, să fie eliminate steluţele de pe sigla partidului.

"În urma unor notificări pe care încă din 2020 le-am primit de la Consiliul Europei suntem nevoiţi, în Anexa 1 de la Statut, în sigla noastră să renunţăm la steluţele care înconjoară săgeata tradiţională. Cred că este o modificare obligatorie, până la urmă suntem obligaţi să o supunem la vot. Este o modificare care survine în urma unor notificări pe care le-am primit de la Consiliul Europei, chiar şi o decizie în acest sens, şi suntem obligaţi să facem această modificare, pentru că altfel, probabil că sancţiunile vor fi şi altele", a spus Boboc.

Ludovic Orban a menţionat, la finalul şedinţei, că această propunere nu a fost discutată cu el şi nu a fost supusă votului în Biroul Politic Naţional al PNL.

"Nu ştiu cum şi-a permis preşedintele Comisiei de statut, fără să vorbească cu mine şi fără să supună votului în Biroul Politic Naţional, să formuleze o astfel de propunere pe care eu o consider o propunere profund dăunătoare. PNL are vocaţie europeană. (...) Noi suntem un partid pro european şi sigla PNL, prin prezenţa stelelor, arată aceste elemente, pentru că realitatea e că din 1875 PNL a acţionat constant pentru europenizarea României şi pentru integrarea în spaţiul euroatlantic", a spus Orban, după Consiliul Naţional. AGERPRES


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Septembrie 2021 - 08 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.