Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, sâmbătă, un mesaj tinerilor liberali reuniţi la Şcoala de Vară a TNL, ocazie cu care i-a îndemnat pe aceştia să fie permanent deschişi la dialog şi i-a avertizat că lipsa de înţelegere şi toleranţă "riscă să afecteze derularea unor proiecte şi iniţiative ambiţioase".

"România are nevoie de viziunea şi perspectiva generaţiilor voastre, are nevoie de tineri implicaţi şi pregătiţi, care să îşi dorească o schimbare durabilă, dar şi de mult echilibru şi calm. Analizaţi atent şi învăţaţi din experienţele foştilor şi actualilor lideri politici, din reuşitele acestora, dar mai cu seamă din greşelile lor. Alegeţi-vă modelele corecte de urmat, acei oameni care îşi ghidează acţiunile după principii democratice, călăuziţi de conştiinţa datoriei în beneficiul cetăţenilor, care pun mai presus de orice binele comun", se arată în mesajul transmis de Iohannis, potrivit Administraţiei Prezidenţiale, şi citit de consilierul de stat Cătălina Galer.

Şeful statului a subliniat pericolul pe care îl reprezintă extremismul pentru democraţia oricărei naţiuni.

"Vă încurajez să continuaţi să învăţaţi, să vă perfecţionaţi şi să folosiţi creativitatea şi entuziasmul pentru a deveni adevăraţi lideri pe care românii se pot baza. Fiţi exemple de profesionalism şi ţintiţi mereu să va autodepăşiţi! Totodată, vă îndemn să fiţi permanent deschişi la dialog faţă de ceilalţi. Lipsa de înţelegere şi toleranţă riscă să afecteze derularea unor proiecte şi iniţiative ambiţioase şi deschide posibilitatea propagării unor mesaje periculoase, cu puternice înclinaţii extremiste, antisemite şi xenofobe, fapt care poate prejudicia parcursul democratic al oricărei naţiuni", a punctat preşedintele.

"Pandemia de COVID-19 a schimbat în totalitate realitatea pe care o ştiam şi, din păcate, s-au acumulat în societăţile europene sentimente de neîncredere, nesiguranţă şi nemulţumire. Depăşirea acestei crize sanitare este posibilă dacă acţionăm împreună pentru combaterea pandemiei, dar şi a efectelor mai mult sau mai puţin vizibile. Apreciez eforturile voastre pentru combaterea dezinformării şi a ştirilor false şi acţiunile desfăşurate pentru promovarea şi susţinerea campaniei de vaccinare, mai ales în mediul online. Toate aceste lucruri trebuie continuate. Dispuneţi, fără îndoială, de aptitudinile necesare pentru a vă adapta cu uşurinţă noilor realităţi, dar şi de a transmite în societate această flexibilitate", a mai spus Klaus Iohannis. AGERPRES

Citeste si:
Grindeanu: Proiecte de mică amploare, precum centuri ocolitoare,...
Grindeanu: Proiecte de mică...

Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Septembrie 2021 - 08 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.