Guvernul pregăteşte două proiecte de ordonanţă de urgenţă care vizează piaţa asigurărilor - una privind preţul poliţei, iar cealaltă privind o formă de protecţie în cazul clienţilor City Insurance, dacă va fi cazul, a declarat, miercuri, premierul Florin Cîţu, care a precizat că actele normative se află în circuitul de avizare la Consiliul Concurenţei.

Şeful Executivului a fost întrebat, într-o conferinţă de presă, despre creşterea "alarmantă" a preţurilor în piaţa asigurărilor şi situaţia în care se află City Insurance.

"Sunt două ordonanţe de urgenţă în avizare. Am discutat şi astăzi cu Consiliul Concurenţei. Ar trebui să fie pe masa Guvernului săptămâna viitoare, o ordonanţă care se referă la preţuri şi una care se referă la această situaţie cu City Insurance, dacă se ajunge acolo, (...) să plătească banii din fondul de garantare. (...) Dacă se întâmplă ceva, să ne asigurăm că toţi clienţii sunt protejaţi, de fapt asta este ideea", a explicat prim-ministrul.

Întrebat ce va face mai exact Guvernul prin aceste două ordonanţe de urgenţă, Cîţu a răspuns: "Consiliul Concurenţei m-a asigurat că sunt în avizare, când o să văd forma finală, o să vedem despre ce este vorba exact". AGERPRES


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Septembrie 2021 - 08 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.