Preşedintele PNL, Ludovic Orban, le-a transmis, miercuri seara, liberalilor din filiala Sector 1 că pe 25 septembrie au de ales între o opţiune bună şi una proastă la şefia partidului, adăugând că la acea dată se alege preşedintele formaţiunii politice şi nu "distribuitorul de resurse pentru proiectul 'România Educată'".

"Avem de ales între o opţiune bună şi una proastă. Asta este. (...) Sectorul 1 e o oază de democraţie, Vâlcea e o oază de democraţie, nu e peste tot aşa. Preşedinţii care vor să candideze la o funcţie în Biroul Executiv în filialele în care preşedinţii au trecut de partea lui Florin Cîţu li s-a pus condiţia ca să fie sprijiniţi ca să nu treacă moţiunea Ludovic Orban. Au fost nişte simulacre de CDJ-uri la care s-a plecat cu urna din sală, la care nu au avut dreptul să fie reprezentaţi în comisia de numărare reprezentanţi care mă simpatizează şi mă susţin, la care urna era în acelaşi loc în care se lua buletinul de vot în faţa prezidiului, preşedintelui de filială. S-a votat secret... Asta este realitatea. Din delegaţii sunt scoşi primari pe capete, primari cu rezultate excepţionale. Primarul de Satu Mare, Ovidiu Duma, cu rezultate de şase mandate pentru că a semnat moţiunea Orban a fost ras din delegaţie, nu mai zic de alţi primari din Suceava raşi din delegaţii. (...) Dacă nu alegem bine în 25 septembrie lucrurile pot să o ia într-o direcţie pe care nu ne-o dorim niciunul dintre noi. (...) Alegem preşedintele PNL, nu distribuitorul de resurse pentru 'România Educată'", a spus Orban, în Comitetul Director al PNL Sector 1 în care se supun la vot moţiunile candidaţilor la şefia PNL.

El a arătat că preşedintele PNL trebuie să fie un lider, un om care cunoaşte partidul, un om tobă de carte şi care ştie să comunice şi să ia decizii bune.

"Preşedintele PNL trebuie să muncească 24 de ore din 24 dacă este necesar. Nu are voie să aibă odihnă. El este, nu full option, este full time job", a spus Orban, care a adăugat că preşedintele PNL trebuie să fie un om bun.

El a afirmat că PNL a scăzut în sondaje în ultima perioadă.

"Suntem în aceeaşi situaţie ca în 2017 când multora dintre noi aproape ne era ruşine că suntem membri ai PNL, când partidul era demoralizat, era împărţit în nu ştiu câte fracţiuni, era după înfrângeri ruşinoase şi aproape nimeni nu mai credea în şansa noastră la victorie. Din păcate şi astăzi avem aceleaşi scoruri, nu din cauza competiţiei politice. Oamenii ne judecă după cum guvernăm, după cât de responsabili suntem şi cât de eficienţi suntem în rezolvarea problemelor cu care se confruntă societatea românească, după cât de corecţi, oneşti, cinstiţi suntem faţă de ei. Am scăzut şi nu am scăzut puţin", a spus preşedintele PNL.

Citeste si:
Președintele Iohannis, despre majorarea pensiilor cu 11%: „Trebuie...
Președintele Iohannis, despre...

În acest context, el a subliniat necesitatea recredibilizării PNL.

"Aveţi de ales între un om care a provocat criza în care ne găsim şi un om care poate fi soluţia pentru criza creată", a mai spus Ludovic Orban. AGERPRES


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Septembrie 2021 - 08 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.