Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat joi că prestaţia premierului Florin Cîţu din ultimele săptămâni îi creşte lui şansele pentru a câştiga un nou mandat în fruntea partidului şi spune că pentru el nu este important dacă, în momentul congresului, Florin Cîţu este sau nu prim-ministru.

"Eu mi-am depus candidatura la preşedinţia PNL, mi-am anunţat intenţia de a candida încă de la începutul lunii februarie. Am luat această decizie după o analiză foarte serioasă, după consultarea tuturor actorilor instituţionali şi partenerilor din PNL care au legătură cu PNL. Odată cu depunerea candidaturii la funcţia de preşedinte a premierului Florin Cîţu, toată strategia mea de campanie nu a fost determinată de vreo speranţă ascunsă că Florin Cîţu ar putea sa nu fie premier la data de 25 septembrie, când are loc congresul", a afirmat Orban la Parlament.

El a adăugat să nu şi-a imaginat că ulterior Florin Cîţu "aruncă în aer coaliţia".

"Cine să-şi fi imaginat că premierul Cîţu, fără acordul meu, aruncă în aer coaliţia şi că declanşează o criză politică gravă şi criza guvernamentală şi că vom ajunge la astfel de situaţii în care un partener să depună moţiune de cenzură împotriva premierului şi a Guvernului. Ca atare, toată strategia mea de campanie a fost o strategie de a mă adresa membrilor PNL, de a participa la toate conferinţele judeţene, de a-mi prezenta moţiunea. Şi votul la congres nu depinde, din punctul meu de vedere, de acest factor, depinde de modul în care colegii mei şi cei 5 000 de delegaţi care vor participa la congres vor evalua pe cei doi candidaţi. Şi cred că mai degrabă prestaţiile din ultimele 4-5 săptămâni ale contracandidatului meu mi-au crescut semnificativ şansele de a fi ales preşedinte al PNL. Pentru mine nu este important dacă, la momentul congresului, Florin Cîţu este sau nu este premier", a subliniat liderul PNL. AGERPRES


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Septembrie 2021 - 01 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.