Biroul Politic Naţional al PNL ar urma să se întrunească din nou joi dimineaţa, la ora 9,00, prin videoconferinţă. Structura a fost convocată miercuri seara de liberalii din echipa lui Florin Cîțu.

Deputatul Ionel Dancă reclamă un „puci politic”, după ce Biroul Politic al PNL a fost convocat noaptea, la ora 23.00, pentru „mâine dimineață” la ora 09.00

"Cine semnează la ora asta o convocare a Biroului Politic Naţional PNL pentru mâine dimineaţă la ora 9,00?! E nebunie totală în #echipadistrugătoare a Partidului Naţional Liberal! E pur şi simplu un "puci politic" în plină desfăşurare la adresa democraţiei din PNL şi a statului de drept din România. Când singurul lor sprijin politic mai e PSD, nu pot face decât ca PSD", a scris pe pagina sa de socializare deputatul Ionel Dancă, apropiat al liderului liberalilor, Ludovic Orban.

În şedinţa de miercuri, BPN al PNL a luat mai multe decizii: "Articolul 1: niciun parlamentar PNL nu va face demersuri în Parlament sau în afara lui pentru dărâmarea propriului guvern şi a premierului desemnat de PNL, Florin Cîţu. În caz contrar, se vor supune sancţiunilor statutare.

Articolul 2: PNL nu va face guvern cu PSD. Articolul 3: se mandatează parlamentarii PNL să nu participe la plenul reunit convocat de preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, la şedinţele Birourilor permanente reunite, unde se va discuta calendarul moţiunii USR PLUS - AUR, depusă nelegal, până la verificarea legalităţii semnăturilor", a anunţat, la final, Florin Cîţu.

Întrebat ce se va întâmpla în cazul preşedintelui PNL, Ludovic Orban, care a convocat plenul reunit al Parlamentului, Cîţu a replicat că situaţia va fi analizată. AGERPRES.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Septembrie 2021 - 09 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.