PSD este dispus să voteze o moţiune depusă de USR PLUS şi AUR, fiind "exclus" să susţină un guvern minoritar condus de Florin Cîţu, a declarat joi seara preşedintele formaţiunii, Marcel Ciolacu.

"Nu există decât o moţiune de cenzură. Am văzut chestia celor de la USR - bătaie de joc - invocă în moţiunea de cenzură protocolul lor, al coaliţiei. Cred că românii au alte priorităţi. (...) Noi am comunicat textul, cine doreşte să semneze această moţiune, suntem dispuşi să negociem textul. (...) Negociem textul, semnează moţiunea sau mai este o variantă: să depună ei cu AUR o moţiune şi PSD semnează. N-avem probleme", a declarat Ciolacu la România TV.

Întrebat dacă cele două formaţiuni au numărul necesar de semnături, Marcel Ciolacu a spus: "Au aceeaşi viziune politică, cred".

"Să vină să discutăm. Ei nu pot să vină să depună o moţiune, că n-au semnături. (...) Să depună USR, împreună cu AUR. PSD votează moţiunea şi pică guvernul Cîţu. Deci, să semneze ei împreună o moţiune, USR cu AUR, să o depună la Parlament şi eu promit că toţi colegii mei - 157 - o să voteze. Au suficiente (semnături- n.r.). Îi mai cer lui Orban, că doar o fac pentru Orban. (...) Nu se folosesc de PSD ca să-şi negocieze ei nemerniciile lor din Guvern şi funcţiile lor. Sunt 234 de semnături, am mers la Parlament imediat, am depus moţiunea, am votat-o, a picat Cîţu", a afirmat deputatul social-democrat.

Potrivit liderului PSD, "acest Guvern trebuia să plece de când a apărut că Cîţu este infractor, că este penal".

"Barna şi Cioloş nu sunt ei promotorii legii "Fără penali în funcţii publice"? În momentul ăla trebuiau să zică: Domnule Cîţu, pleacă, pentru că eşti penal. (...) Au creat un bâlci pe nişte interese meschine şi mici. (...) Iohannis să-i ia şi să şi-i asume, nu să facă apel la toate forţele politice. Responsabilitatea cea mai mare o are preşedintele, este Guvernul său", a adăugat el.

Marcel Ciolacu exclude ca PSD să susţină un guvern minoritar condus de Florin Cîţu.

"Este exclus! Eu vreau să treacă legea "Fără penali în funcţii publice" la Senat. Cum să-l susţin pe Cîţu? (...) Facem praf ţara numai dintr-un interes politic? (...) Prioritatea zero a românilor este ca Guvernul Cîţu să plece", a menţionat liderul PSD.

Citeste si:
Fostul ministru Vlad Voiculescu la DNA în dosarul vaccinurilor:...
Fostul ministru Vlad...

Întrebat dacă s-ar baza pe sprijinul nemulţumiţilor din "tabăra lui Ludovic Orban", el a arătat că "este un act de patriotism", pentru "că lumea s-a săturat". AGERPRES


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Septembrie 2021 - 10 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.