USR PLUS anunță că își retrage sprijinul politic pentru premierul Florin Cîțu, „care aruncă țara în criză politică”, și va susține o moțiune de cenzură împotriva sa.

USR PLUS, moțiune de cenzură împotriva lui Florin Cîțu

„Cerem Coaliţiei să ia act de lipsa unei majorităţi care să susţină Cabinetul Cîţu şi solicităm declanşarea de urgenţă a negocierilor în Coaliţie pentru desemnarea unui nou premier care să formeze un nou guvern. În situaţia în care discuţiile din Coaliţie vor eşua în propunerea unui nou premier, USR PLUS va susţine o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cîţu", se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri seară, de reprezentanţii grupului politic.

Conform sursei citate, ministrul Stelian Ion este propunerea USR PLUS pentru viitorul guvern și are tot sprijinul formațiunii pentru continuarea reformei din Justiție, inclusiv desființarea SIIJ și numirile procurorilor-șefi.

Stelian Ion a fost revocat din funcția de ministru al Justiției, a anunțat în aceeași dată Cîțu, care a menționat că a informat coaliția în legătură cu această decizie. „Voi propune un ministru interimar care va înţelege prioritatea zero a investiţiilor în România. Îmi doresc ca partenerii noştri de coaliţie USR PLUS să aibă înţelegerea, să aibă responsabilitatea să nu aleagă ieşirea de la guvernare”, a declarat premierul.

Stelian Ion este al doilea ministru USR PLUS revocat, după Vlad Voiculescu, demis de la Ministerul Sănătății. Atunci, liderii coaliției au convenit asupra unui act adicțional la protocolul alianței care prevede că hotărârile politice majore se iau colegial, cu acordul partidului din coaliție și că responsabilitatea politică se asumă împreună, cu participarea la decizie a tuturor membrilor coaliției și a prim-ministrului.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Septembrie 2021 - 07 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.