Preşedintele PSD Sector 1, Florin Manole, solicită consilierilor locali din această zonă să voteze pentru înfiinţarea unei comisii de verificare a achiziţiilor publice din luna în care a fost instituită starea de alertă din cauza problemelor cu gunoaiele necolectate.

"Starea de alertă din Sectorul 1 a fost inutilă şi costisitoare. (...) Chiar dacă starea de alertă nu a fost prelungită, Partidul Social Democrat insistă pentru înfiinţarea unei comisii de verificare a achiziţiilor publice din această perioadă. Cetăţenii trebuie să afle de ce şi pentru ce au plătit 3 contracte de salubrizare în loc de unul singur! Cerem consilierilor locali PNL şi PMP să voteze pentru înfiinţarea acestei comisii şi să înceteze să o susţină pe Clotilde Armand în demersurile sale abuzive", se arată într-un comunicat de presă transmis, luni, AGERPRES.

Potrivit lui Florin Manole, "Clotilde Armand e obligată să revină din concediu şi să îşi facă treaba respectând legea".

"După o lună de achiziţii netransparente, contracte ţinute la secret şi creştere a costurilor cu salubritatea, Sectorul 1 al Capitalei se întoarce de unde a plecat. Timp de 30 de zile, Primăria şi Prefectura nu au informat cetăţenii cu privire la contracte, la evoluţia colectării deşeurilor, contravenţii specifice constatate şi sancţionate, strategia pe termen mediu şi lung. Singurele informaţii apărute public au fost cele relatate de presă sau cele cerute insistent de către consilierii locali. Chiar dacă starea de alertă nu a fost prelungită, Partidul Social Democrat insistă pentru înfiinţarea unei comisii de verificare a achiziţiilor publice din această perioadă", a adăugat Manole.

PSD va continua campania de strângere de semnături pentru demiterea primarului Clotilde Armand, precizează el, considerând că este "vinovată de tot acest haos administrativ".

Pe 23 iulie, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Sector 1, cu acordul prefectului Capitalei, a adoptat o hotărâre privind declararea stării de alertă în privinţa situaţiei deşeurilor, pentru o perioadă de cel mult 30 de zile. Prelungirea stării de alertă pe raza Sectorului 1 nu a fost aprobată, a transmis, luni, prefectul Capitalei, Alin Stoica. Potrivit acestuia, decizia a fost luată în baza informaţiilor primite de la DSP, Garda de Mediu şi Agenţia de Mediu, având în vedere că situaţia salubrităţii în teren este una bună. AGERPRES


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 August 2021 - 09 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.