Preşedintele PNL, Ludovic Orban, afirmă că nu ocupă în prezent funcţia de prim-ministru deoarece USR, la negocierile pentru formarea actualului guvern, l-a preferat pe Florin Cîţu.

"USR, în negocierile pe care le-am purtat, l-a preferat, între mine şi Florin Cîţu, la preferat pe Florin Cîţu. (...) Florin Cîţu a fost prima propunere (...), după cinci zile de blocaj în negocieri noi am flexibilizat mandatul şi am venit cu două propuneri de premier, Florin Cîţu sau Ludovic Orban şi la negocieri cei care au decis premierul între mine şi Florin Cîţu au fost cei de la USR", a declarat Orban, luni, la B1 TV.

Întrebat dacă regretă faptul că, într-o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis, la propus pe Florin Cîţu pentru funcţia de premier, preşedintele PNL a răspuns că nu regretă.

"Nu, este prematur să spun aşa ceva. În analiza unei propuneri trebuie să te gândeşti la modul în care îşi exercită funcţia (...) pentru care l-ai propus. De regulă, e greu să faci o evaluare la şapte luni. Sigur că întotdeauna e loc de mai bine. Sigur că, din punct de vedere politic, evident că nu m-aş fi aşteptat ca Florin Cîţu să fie contracandidatul meu, dar nu regret, în general numai atunci când este de domeniul evidenţei am obiceiul să regret o decizie politică pe care am luat-o într-un moment sau altul", a argumentat Orban.

Retail jobs

Referitor la funcţionarea coaliţiei de guvernare, liderul liberal a afirmat că este nevoie în continuare de un dialog permanent, pentru a se reuşi armonizarea punctelor de vedere.

"Eu am experienţa convieţuirii în coaliţii (...), sunt un om (...) loial angajamentelor pe care şi le-a luat. Viaţa într-o coaliţie nu este o viaţă simplă, armonizarea punctelor de vedere este o activitate de zi cu zi, cu atât mai mult cu cât, să fim cinstiţi, coaliţia nu este o coaliţie foarte omogenă din punct de vedere (...) programatic, din punct de vedere al felului de a fi. Iar cei de la USR, de exemplu, s-au obişnuit foarte mult în opoziţie şi unii dintre colegii noştri de multe ori se comportă ca şi cum ar fi în opoziţie. Şi cu UDMR-ul este o relaţie pe care trebuie să o armonizăm (...). Viaţa în coaliţie nu este o viaţă simplă şi presupune să aloci foarte mult timp pentru dialog, pentru îmbunătăţirea relaţiilor reciproce, pentru căutarea punctului comun (...). De asemenea, trebuie să fii foarte atent în comunicarea publică", a mai spus Ludovic Orban. AGERPRES

Citeste si:
Cîțu: „Soluţia pentru inflaţie mică, dobânzi scăzute şi taxe mici...
Cîțu: „Soluţia pentru...

Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 August 2021 - 09 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.