AUR consideră că vaccinarea anti COVID este "voluntară şi aşa trebuie să rămână" şi cere Guvernului să "înceteze cu ameninţările şi intimidările" la adresa angajaţilor din sistemul bugetar care nu doresc să se vaccineze.

"AUR solicită Guvernului să pună capăt de îndată ameninţărilor şi intimidărilor la adresa angajaţilor din sănătate şi învăţământ, precum şi la adresa celorlalţi angajaţi din sistemul bugetar care nu doresc să se vaccineze. Vaccinarea este voluntară şi aşa trebuie să rămână. Tentativele de ameninţare şi intimidare la adresa românilor care lucrează în mediul bugetar sunt inacceptabile şi AUR va face toate demersurile pentru ca ele să fie curmate. Suntem alături de medicii şi profesorii din România, precum şi alături de funcţionarii care îşi câştigă decent o pâine şi îi asigurăm pe toţi că AUR va lupta până la capăt în Parlamentul României pentru libertatea lor'', afirmă deputatul George Simion, copreşedinte AUR, într-un comunicat transmis vineri AGERPRES.

AUR menţionează că a depus la Senat un proiect de lege împotriva discriminării pe motiv de vaccinare, care prevede sancţiuni cu amendă de la 3.000 de lei la 30.000 de lei, dacă discriminarea vizează o persoană, respectiv cu amendă de la 5.000 de lei la 100.000 de lei, dacă discriminarea vizează o categorie sau un grup de persoane.

Potrivit proiectului,"emiterea oricărui act normativ care discriminează pe bază de vaccin va fi considerată infracţiune şi sancţionată cu închisoare de la şase luni la doi ani sau cu amendă". AGERPRES.

Citeste si:
Viorica de la Clejani a refuzat să se vaccineze, iar acum este...
Viorica de la Clejani a...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.